Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Fryken - vårdboende

Frykens vårdboende ligger på Rud och består av fem avdelningar. Här har du nära till Ruds centrum där hittar du mataffär, apotek, café och pizzeria. Frykens vårdboende bedrivs av Norlandia.

Fasad med vittegel och gulmålade träinslag Flera olika sittytor med ett stort fönsterparti på vänster sida Stort matbord och stolar i trä med ett stort fönster parti i bakgrunden Två fåtöljer med ett lite cafébord och en tv Fyra fåtöljer med tillhörande bord, en tv samt en elektrisk braskamin Två fåtöljer och en soffa i grön klädsel med ett träbord

Boendemiljö

Frykens vårdboende är anpassat för personer med demenssjukdom. Boendet består av två huskroppar som innehåller fem avdelningar: Freja, Frykshöjda, Nedre Fryken, Mellan Fryken och Övre Fryken. Det finns gott om grönområden i runt boendet samt gång- och cykelbanor till Ruds centrum som har mataffär, apotek och mycket mer.

Från boendet har du cirka 200 meter till en busshållplats som tar dig in till Karlstads centrum på 10 minuter.

Det finns omvårdnadspersonal dygnet runt. Bemanningen varierar under dag, kväll och natt. Vi strävar efter att all personal ska ha vårdutbildning.

Karlstad kommuns hälso- och sjukvårdsenhet ansvarar för insatser av sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Sjuksköterska finns på plats under vardagar, dagtid. Övriga tider tar vårdpersonalen kontakt med den sjuksköterska som har jour i kommunen.

Mat och matsedel

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Huvud- och mellanmålen serveras gemensamt på varje avdelning. Den som är matintresserad får mer än gärna delta vid förberedelserna inför måltiderna.

För den som önskar äta sin måltid inne i den egna lägenheten går det naturligtvis bra. Vi strävar efter att de livsmedel vi köper in så långt som möjligt är ekologiska och närproducerade.

För att göra skillnad på vardag och helg, serverar vi under helgen en extra festlig trerätters måltid. Vi firar även årets högtider, traditioner och födelsedagar med traditionsenlig mat och dryck.

Aktiviteter

Vår målsättning är att de som bor på Fryken ska uppleva en meningsfull dag och känna livskvalitet. Frykens mötesplats Solgläntan är den givna platsen för trevliga möten, aktiviteter och evenemang av olika slag. Här arbetar vår aktivitetsansvariga undersköterska.

På Fryken genomförs aktiviteter både enskilt och i grupp. Varje vecka presenterar aktivitetsansvarig ett veckoprogram som är anpassat utifrån de äldres behov och önskemål. I programmet presenteras även årets fester, firande av högtider eller besök av lokala föreningar.

Anhörig/närstående

För oss är det viktigt att ha en bra relation med dina anhöriga/närstående. De är därför alltid välkomna att besöka dig. De är också välkomna att delta när vi har underhållning och andra sammankomster.

Kontakt

Mossgatan 85-87
654 66 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster)

Kontaktpersoner

Carina Shaw, verksamhetschef
E-post: verksamhetschef.fryken@norlandia.com
Telefon: 073-413 00 00

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Fryken 2020.pdf