Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Granberga - vårdboende

Granbergas vårdboende ligger i Väse som ligger 25 kilometer öster om Karlstad. Boendet är för personer med demenssjukdom och har tre avdelningar. Verksamheten bedrivs av Norlandia.

Hus med gul tegelfasad med grönska runt omkring och en klarblå himmel i bakgrunden Öppet rum med matbord och stolar där människor kan samlas och äta tillsammans Matbord och stolar i traditionellt utförande, med tallriksställ på väggen Ett öppet rum med fönster längst med ena sidan, inrett med bland annat fåtöljer, tv, tv-bänk Öppna ytor med sittgrupper placerade längst med väggarna i en stor och öppen lokal Sittgrupp samlade runt en rustik kista med stora fönsterpartier i bakgrunden Sittmöbler i en stor och luftig lokal Utblick över ett socialt rum med en träningscykel i förgrunden Utblick över ett socialt rum med sittytor

Boendemiljö

Granbergas vårdboende har ett centralt läge i lantliga Väse. Boendet består av tre avdelningar Rönnen, Eken och Linden med totalt 25 lägenhter. vi har lägenheter från 37,5 kvadratmeter till 68,5 kvadratmeter. 

Här har du nära till skogsområden och länsbuss, dessutom har vi en härlig trädgård med planteringar och trädgårdsmöbler. Boendet har ett allrum med öppen planlösning där det ofta arrangeras olika aktiviteter. Intill boendet ligger en skola och förskola med lekande barn vilket många av de boende finner lycka och nöje i att titta på.

Mat och matsedel

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Huvud- och mellanmålen serveras gemensamt på varje avdelning. Den som är matintresserad får mer än gärna delta vid förberedelserna inför måltiderna.

För den som önskar äta sin måltid inne i den egna lägenheten går det naturligtvis bra. Vi strävar efter att de livsmedel vi köper in så långt som möjligt är ekologiska och närproducerade.

För att göra skillnad på vardag och helg, serverar vi under helgen en extra festlig trerätters måltid. Vi firar även årets högtider, traditioner och födelsedagar med traditionsenlig mat och dryck.

Aktiviteter

Vår målsättning är att de som bor på Granberga ska uppleva en meningsfull dag och känna livskvalitet.

Granbergas mötesplats i entréplanet är den givna platsen för trevliga möten, aktiviteter och evenemang av olika slag. Här arbetar våra aktivitetsansvariga, här finns också Mormors Café. På Granberga genomförs aktiviteter både enskilt och i grupp.

Varje vecka presenterar aktivitetsansvariga ett veckoprogram som är anpassat utifrån de äldres behov och önskemål. I programmet presenteras även årets fester, firande av högtider eller besök av lokala föreningar.

Kontakt 

Storgatan 30
660 57 Väse
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Birgitta Lund, verksamhetschef
E-post: verksamhetschef.granberga@norlandia.com
Telefon: 073-095 97 86

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Granberga 2020.pdf