Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Gunnern - vårdboende

Gunnerns vårdboende ligger på Rud och består av fyra våningar med en avdelning per våning. Boendet är anpassat för äldre personer med demenssjukdom. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

En entré till en byggnad med vit tegelfasad med texten Gunnerns vårdboende tillsammans med Karlstads kommuns kommunsymbol Matbord med stolar intill ett stort fönsterparti med en balkongdörr Matbord med stolar intill ett stort fönsterparti och ett vitrinskåp i bakgrunden Läshörna med en fåtölj intill en elektrisk kamin Stolar och bord med ett vitrinskåp framför en persikofärgad vägg Två stolar och ett bord med ett vitrinskåp framför en persikofärgad vägg Fyra stolar med vaddering och högre rygg intill ett litet runt bord med växter och ett fönsterparti i bakgrunden Två fåtöljer och en soffa runt ett bord på väggarna syns konst och en bokhylla Ett Tv-rum med fler mjuka sittmöbler med röd klädsel

Gunnern vårdboende är anpassat för personer med demenssjukdom. Här arbetar vi aktivt för att du ska få ett så tryggt och trivsamt boende som möjligt. 

Boendemiljö

Vårdboendet är beläget i stadsdelen Rud, cirka tre kilometer från Karlstad centrum. Gunnern består av fyra våningar Rosengården och Nypongården, Linnegården och Örtagården. Huset ligger i ett grönområde med ett skogsparti framför.

Närmaste granne är Rudsskolan. Varje våning består av 12 lägenheter med två gemensamma balkonger på varje våning. Närhet till restaurang, apotek, vårdcentral, postombud och affär är ca 500 m. Kollektivtrafik ca 100 m. Utifrån behov kan frisör och fotvård komma till boendet.

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

Lunch och middag levereras varm från barn- och ungdomsförvaltningen. Frukost och mellanmål tillagas på respektive våning. Frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat betalar du i efterskott på räkning. Du betalar bara för de måltider du äter. Det innebär att om du är borta någon eller några dagar reduceras räkningen.

Här hittar du veckans matsedel

Aktiviteter

Vi ordnar med aktiviteter både enskilt och i grupp. Det förekommer aktiviteter på våningarna och i samlingssalen, aktiviteterna består av till exempel caféstund, musik, underhållning och föreläsningar. Vi lägger stor vikt på det dagliga som att läsa dagstidning tillsammans, plantera, baka och lösa korsord.

Vi erbjuder gymnastik, nagelmålning, danskvällar och bingo med mera. Promenader görs när vädret tillåter. Personalen är med och ordnar grillkvällar, glass-café, kak-kalas och allsång. Vi tycker det är viktigt att bevara traditioner och markera vardag och helg.

Anhörig/närstående

För oss är det viktigt att ha en bra relation med dina anhöriga/närstående. De är därför alltid välkomna att besöka dig. De är också välkomna att delta när vi har underhållning och andra sammankomster.

Kontakt

Rudsgårdsvägen 4
654 66 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Ann-Charlotte Bergfeldt-Ward, enhetschef 
E-post: ann-charlotte.bergfeldt.ward@karlstad.se
Telefon: 054-540 59 97

Avdelning Linnegården: 054-540 59 75

Avdelning Nypongården: 054-540 59 68

Avdelning Rosengården: 054-540 59 76
Avdelning Örtagården: 054-540 59 71

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Gunnern 2020.pdf