Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Trygghetsboendet Hagaborg, KBAB

Trygghetsboendet på Hagaborg består av vanliga lägenheter där hälften av lägenheterna är riktade till personer som är 65 år och uppåt. Konceptet vänder sig framförallt till hyresgäster över 65 år men också till andra hyresgäster som vill delta i aktiviteter eller tillfälligt behöver hjälp och stöd av olika slag, allt för att ge dig möjlighet att bo kvar i din lägenhet så länge du önskar.

Lummig grönska och en blå himmel med lätta moln. Du ser en huskropp sticka upp i grönskan Lägenhetshus i längor som löper nedåt, i förgrunden syns en grönskande gräsmatta. Himlen är blå. En röd fasad och entré till Hagaborgs cafélokal Öppen yta med kaklat golv med stolar och bord i trä och metall m Bord och stolar i trä och metall med kaklat golv och stora fönster partier som släpper in dagsljuset Bibliotek med dunkelbeslysning med fyra fåtöljer och ett stor bokhylla

I detta bostadsområde har KBAB utökat sitt bovärdsteam för att tillsammans med vård- och omsorgsförvaltningen kunna ge extra omsorg till alla som bor i området. När du flyttar in till oss får du besök av våra trygghetsvärdar som informerar om trygghetsboendet och hur det fungerar.

Boendemiljö

Hagaborg ligger strax utanför själva stadskärnan i Karlstad men har ändå nära till det mesta. Området har gott om service i form av affärer, bensinstationer, bank, apotek, frisör, kyrka och restauranger.

Husen ligger på Hantverkaregatan 4–10, 1–3 och 7–35 och är uppförda i 3–6 våningar med balkong eller uteplats till samtliga lägenheter. Hiss finns. Lekparker, bänkar, prunkande blomsterarrangemang och gräsmattor breder ut sig mellan husen och bildar trivsamma platser att umgås på.

Trygghetsboendets personal arbetar på vardagar mellan klockan 07.00–16.00.

Mat och matsedel

Trygghetsboendet på KBAB erbjuder inga måltider men Karlstads kommuns trygghetsboende på Hagaborg har lunchservering där man kan köpa dagens lunch.

Aktiviteter

KBAB:s önskan med sina trygghetsboenden är att bryta ensamheten och skapa en större gemenskap i bostadsområdet. Detta försöker man åstadkomma genom att anordna aktiviteter och naturliga mötesplatser i området, exempelvis en fikastund i sitt café, stavgångspromenader och boulespel i parken.

Inom trygghetsboendet arbetar, utöver ordinarie bovärdar, två eller tre trygghetsbovärdar som erbjuder hjälp och stöd till dig som tillfälligt behöver det. Det kan vara att handla, byta en glödlampa, hänga upp gardiner, skriva ett brev till en myndighet med mera. Värdarna kan också hjälpa till med att förmedla kontakter av olika slag och tar sig tid för en pratstund om du skulle behöva det. 

Hur ansöker jag om boendet?

Lägenheterna söks hos KBAB och fördelas mellan två bostadsköer, den för våra vanliga lägenheter och den för senior 65+. Trygghetsboende kan därmed sökas via båda dessa köer.

Registrera dig på Mina sidor och gör en intresseanmälan på lediga lägenheter i trygghetsboenden när de läggs ut på hemsidan. Kontakta gärna Bobutiken hos KBAB om du har frågor eller vill ha hjälp.

Kontakt

Besöksadress: Hantverkaregatan 5
KBAB:s växel: 054-540 76 00
Webbplats: www.kbab.se
E-post: kbab@karlstad.se

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Eva-Lotta, trygghetsvärd, KBAB
Telefon: 054-540 75 40

Eva Lindeberg, undersköterska, Karlstads kommun
E-post: eva.lindeberg@karlstad.se 
Telefon: 054-540 61 43