Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Hagaborg - trygghetsboende

Hagaborgs trygghetsboende ligger beläget i stadsdelen Norrstrand en och en halv kilometer från Karlstad centrum. Boendet erbjuder personer med särskilda behov en trygg och anpassad boendeform. Här bor du i egen lägenhet med stöd av hemtjänstinsatser. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

Vy över entrén till Hagaborgs trygghetsboende. På stenhuset pryder karlstadsolen med texten "Hagaborgs vårdboende". Frramför byggnanden står träd som skiftar i olika gröna nyanser. Matbord och stolar uppradade längst med stora fönsterpartier, längst ned i rummet finns ett piano Runda matbord med tillhörande stolar i trä med grön klädsel Stort öppet rum med mjuka sittmöbler med fönster som sträcker längst med ena väggen Två fåtöljer med ett lite cafébord samt ett skåp i traditionell stil som är målat rött och blått Öppet rum med flera sittytor samt ett stort akvarium Ett rum med olika redskap som uppmuntrar till fysisk aktivitet

Hagaborg är ett trygghetsboende och erbjuder personer med särskilda behov en trygg och anpassad boendeform. Här arbetar vi aktivt för att du ska få ett så tryggt och trivsamt boende som möjligt.

Boendemiljö

Hagaborgs trygghetsboende består av två huskroppar med lägenheter. Totalt finns 64 lägenheter i varierande storlekar, 1-2 rum och kök från 43 till 62 kvm. Alla lägenheter har balkong. Mellan de två huskropparna finns en gemensam matsal där det serveras frukost, lunch samt kvällsmat alla dagar i veckan. Här finns också möjlighet att köpa kaffe, godis och fika.

Du har också möjlighet att låna utrymme i matsalen om du vill samla släkt och vänner och lägenheten inte räcker till. I huset finns också en gemensam motionshall för lättare gymnastik samt samlingslokaler för olika gemensamma aktiviteter.

Här finns närhet till postombud, apotek, affär, frisör och vårdcentral inom en kilometer, samt cirka 100 meter till kollektivtrafik. Information om tillgång till fotvård och frisör ges på respektive boende.

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

Lunch och middag serveras i restaurangen och levereras från barn- och ungdomsförvaltningen. Frukost och mellanmål tillagas på respektive våning. Frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat betalar du i efterskott på räkning. Du betalar bara för de måltider du äter. Det innebär att om du är borta någon eller några dagar reduceras räkningen.

Här hittar du veckans matsedel.

Aktiviteter

Vi erbjuder olika aktiviteter, olika former av underhållning samt uteaktivitet när vädret tillåter. I anslutning till restaurangen finns även möjlighet att delta i olika aktiviteter som aktivitetssamordnare, pensionärs- och frivilligorganisationer anordnar. En motionshall finns också för lättare gymnastik.

I samförstånd med våra kunder anordnar vi också speciella aktiviteter av olika slag, individuellt och i grupp.

Anhöriga/närstående

Dina anhöriga och närstående är alltid välkomna.

Kontakt

Hagaborgsgatan 13 och 20
653 45 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Lena Andersson, enhetschef, Hagaborgsgatan 13
E-post: lena.andersson3@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 74

Susanne Göransson, enhetschef, Hagaborgsgatan 20
E-post: susanne.goransson@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 54

Gemensam telefonsvarare för grupplokal och personal som lyssnas av fyra gånger i veckan: 054-540 60 32

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Hagaborg 2020.pdf