Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Hagaborg - trygghetsboende

Hagaborgs trygghetsboende ligger i stadsdelen Norrstrand en och en halv kilometer från Karlstad centrum. Boendet erbjuder personer med särskilda behov en trygg och anpassad boendeform med närhet till restaurang, sällskap, möjlighet att umgås med andra i gemensamma lokaler. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

Vy över entrén till Hagaborgs trygghetsboende. På stenhuset pryder karlstadsolen med texten "Hagaborgs vårdboende". Frramför byggnanden står träd som skiftar i olika gröna nyanser. Matbord och stolar uppradade längst med stora fönsterpartier, längst ned i rummet finns ett piano Runda matbord med tillhörande stolar i trä med grön klädsel Stort öppet rum med mjuka sittmöbler med fönster som sträcker längst med ena väggen Två fåtöljer med ett lite cafébord samt ett skåp i traditionell stil som är målat rött och blått Öppet rum med flera sittytor samt ett stort akvarium Ett rum med olika redskap som uppmuntrar till fysisk aktivitet

Boendemiljö

Hagaborgs trygghetsboende består av två huskroppar med lägenheter. Totalt finns 64 lägenheter i varierande storlekar, 1-2 rum och kök från 43 till 62 kvm. Alla lägenheter har balkong. I boendet finns restaurang och samlingslokaler för olika gemensamma aktiviteter och samvaro med andra. Det finns en gemensam uteplats där du kan njuta av utemiljön och frisk luft. 

Det finns tillgång till postombud, apotek, affär, frisör och vårdcentral inom en kilometers avstånd, samt cirka 100 meter till kollektivtrafik. Fotvård och frisör besöker boendet regelbundet för den som önskar köpa dessa tjänster och få dem utförda i sin lägenhet.

På Hagaborgs trygghetsboende bor du i en egen lägenhet där du får stöd av personal utifrån dina biståndsbedömda behov. Personalen arbetar personcentrerat och för att du ska kunna vara så självständig som möjligt. Vissa stödinsatser kan utföras både av personal och tillgodoses genom välfärdstekniska produkter och tjänster. 

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

I den gemensamma restaurangen som ligger mellan de två huskropparna finns möjlighet att äta frukost, lunch och middag samt fika. Det finns möjlighet att betala mot faktura och du betalar bara för de måltider du väljer att äta. Önskar du äta hemma i din lägenhet finns möjlighet att få beviljat kylda matlådor eller hemhandling via Samhall. Biståndsbedömaren bedömer tillsmammans med dig behovet av stöd kring måltider och inköp. 

Här hittar du veckans matsedel.

Aktiviteter

På boendet finns en trivselvärd som ordnar aktiviteter för de boende och för seniorer i närområdet. Det kan till exempel vara olika former av underhållning eller uteaktiviteter när vädret tillåter. Det kan även vara aktiviteter i de gemensamma lokalerna som anordnas av andra aktörer som till exempel aktivitetsamordnare och pensionärs- och frivilligorganisationer. 

Utifrån önskemål kan vi också anordna speciella gruppaktiviteter av olika slag. Vi försöker även hitta individuella aktivieteter som passar just dig. 

Här hittar du information om aktiviteter som anordnas på trygghetsboendenas trivselträffar.

Anhöriga/närstående

När du bor på Hagaborg är dina anhöriga alltid välkomna att besöka dig. Vi är måna om att ha en god dialog med dina anhöriga och samverkar med dem utifrån dina behov och önskemål.

Kontakt

Hagaborgsgatan 13 och 20
654 62 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om boendet, kontakta: 

Linda Gödebu, enhetschef, Hagaborgsgatan 13
E-post: linda.godebu@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 74

Susanne Göransson, enhetschef, Hagaborgsgatan 20
E-post: susanne.goransson@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 54

Vill du veta mer om aktiviteter, kontakta: 

Trivselvärden, telefon 054-540 19 91 (vardagar 8-16)

Vill du komma i kontakt med personal som jobbar på boendet, ring: 

Till 13-huset: 054-540 55 13

Till 20-huset: 054-540 55 18

Har du frågor som gäller restaurangen, kontakta

Personalen i restaurangen, telefon 054-540 30 88

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Hagaborgs trygghetsboende 2022