Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Trygghetsboendet Järpen, KBAB

Järpen är beläget i stadsdelen Viken och består av vanliga lägenheter där hälften av lägenheterna är riktade till personer som är 65 år och uppåt. Boendet drivs av KBAB.

Stor gräsmatta med ett stort lövträd i förgrunden och ett lägenhetshus i bakgrunden. Himlen är blå. Gul husfasad med blommande rabatt En entrédörr intill en grön utomhus bänk och en murad rabatt Flera husfasader två i tegel och en i trä. Social yta med flera bord och stolar i trä och metall. Parkettgolv, väggarna går i en gul ton Social yta med flera bord och stolar i trä och metall. Parkettgolv, väggarna går i en gul ton parkettgolv med bord och sex stolar i trä och metall med en stor bokhylla längst med ena väggen

I detta bostadsområde har KBAB utökat sitt bovärdsteam för att tillsammans med vård- och omsorgsförvaltningen kunna ge extra omsorg till alla som bor i området.

Konceptet vänder sig framförallt till hyresgäster över 65 år men också till andra hyresgäster som vill delta i aktiviteter eller tillfälligt behöver hjälp och stöd av olika slag, allt för att ge dig möjlighet att bo kvar i din lägenhet så länge du önskar.

Boendemiljö

Det vackra och lugna området Viken ligger rogivande nära vatten och parkområden men ändå mycket centralt med bara några få minuters promenad in till stadskärnan med butiker, restauranger och annan service.

Lägenheterna finns både i yngre och äldre bebyggelse i området, många med utsikt över Karlstads centrum och/eller Mariebergsvikens vatten med sin småbåtshamn.

När du vill njuta av att vistas utomhus finns det flera fina grönområden i närheten, bland andra Wennbergsparken och den vackert lummiga och grönskande Stadsträdgården där såväl barn som vuxna kan umgås.

Ett stenkast bort kan man också njuta av den natursköna Mariebergsskogen med bad, café, smådjurpark, fågeltorn och motionsspår. Längs Vikengatan finns både matbutiker med blandat sortiment och ett varierat utbud av kommersiell service.

När du flyttar in hos oss gör trygghetsvärdarna ett hembesök för att informera om trygghetsboendet och hur det fungerar.

Mat och matsedel

Trygghetsboendet på KBAB erbjuder inga måltider men Resurscentrum på Rosenbadsgatan 2 har lunchservering där man kan köpa dagens lunch.

Aktiviteter

KBAB:s önskan med sina trygghetsboenden är att bryta ensamheten och skapa en större gemenskap i bostadsområdet. Detta försöker man åstadkomma genom att anordna aktiviteter och naturliga mötesplatser i området, exempelvis en fikastund i sitt café, stavgångspromenader och boulespel i parken.

Inom trygghetsboendet arbetar, utöver ordinarie bovärdar, två eller tre trygghetsbovärdar som erbjuder hjälp och stöd till dig som tillfälligt behöver det. Det kan vara att handla, byta en glödlampa, hänga upp gardiner, skriva ett brev till en myndighet med mera.

Värdarna kan också hjälpa till med att förmedla kontakter av olika slag och tar sig tid för en pratstund om du skulle behöva det.

Hur söker jag lägenhet?

Lägenheterna söks hos KBAB och fördelas mellan två bostadsköer, den för våra vanliga lägenheter och den för senior 65+. Trygghetsboende kan därmed sökas via båda dessa köer.

Registrera dig på Mina sidor och gör en intresseanmälan på lediga lägenheter i trygghetsboenden när de läggs ut på hemsidan. Kontakta gärna Bobutiken hos KBAB om du har frågor eller vill ha hjälp.

Kontakt

Besöksadress: Cafélokalen ligger på Konduktörsgatan 17–19
Bovärdskontoret: Konduktörsgatan 20-21
KBAB:s växel: 054-540 76 00
E-post: kbab@karlstad.se

Kontaktperson

Maria, trygghetsvärd, KBAB
Telefon: 054-540 75 29

Mattias Hälleråd, undersköterska, Karlstads kommun
Telefon: 054-540 59 20