Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Källan - trygghetsboende

Källans vård- och trygghetsboende ligger i Skåre, nio kilometer norr om Karlstad. Här arbetar vi aktivt för att du ska få ett så tryggt och trivsamt boende som möjligt. All verksamhet drivs av Karlstads kommun.

Solstrålar som lyser på Källans huvudentré Ett ljust och öppet rum med flera matbord och stolar. rummet har gråsvart klinker och mintgröna väggar En myshörna, med byrå, fåtölj och tv Öppet rum med fåtöljer och soffa. Rummet har beige tapet och gråsvart golv i klinker ett ljust rum med ett piano och olika sittgrupper Korridor som leder fram till gemensamt utrymme Två fåtöljer och ett vitrinskåp med välfärdstekniska produkter Aktivitetsrum med motionscykel och annan utrustning som uppmanar till aktivitet

Boendemiljö

Källans vård- och trygghetsboende består av 42 lägenheter som är fördelade på tre huskroppar, 34 av lägenheterna tillhör trygghetsboendet som är bemannat dygnet runt. Resterande 8 platser är vårdboende för personer med demenssjukdom.

I byggnaden finns det apotek, fotvård, frisör samt en restaurang som drivs av Karlstads kommun. Utanför huset finns det grönområden som bjuder in till promenader, kanske till den närliggande Ica-butiken.

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

Gruppboendet serverar frukost, lunch och middag. Trygghetsboendet serverar lunch i lunchrestaurangen varje dag. Biståndshandläggaren bedömer tillsammans med dig vilket behov av hjälp kring måltider som du har.

Du betalar via faktura i de fall du köper frukost, lunch och middag i vår gemensamma restaurang. Föredrar du att äta i din lägenhet hjälper vi dig med det om behov finns. Önskar du matdistribution, kalla matlådor levererade hem, kontaktas biståndsbedömare.

Här hittar du veckans matsedel.  

Aktiviteter

Vi arbetar med att hitta och genomföra meningsfulla aktiviteter, både individuella och i grupp. Bland annat arrangeras underhållning någon gång i månaden, besök från kyrkan varje torsdag och två söndagar i månaden hålls gudstjänst. Utöver detta anordnas högläsning, gymnastik och mycket mer. 

Anhörig/närstående

Varje person som flyttar in till Källan får usedd kontaktpersonal. I kontaktpersonalens uppdrag ingår det att ha speciellt ansvar vad gäller kontakt med anhöriga och närstående. Dina anhöriga/närstående är alltid välkomna.

Kontakt

Centrumvägen 8,
653 50 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Jonas Gunnestrand, enhetschef
E-post: jonas.gunnestrand@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 16

Trygghetsboende, telefon: 054-540 59 78
Gruppboendet, telefon: 054-540 59 79

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Källan 2020.pdf