Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Källan - trygghets- och vårdboende

Källans trygghetsboende ligger i Skåre, 9 kilometer utanför Karlstad och är ett boende för dig som vill ha en trygg boendeform med närhet till restaurang, sällskap, möjlighet att umgås med andra i de gemensamma lokalerna. Här arbetar vi aktivt för att du ska få ett så tryggt och trivsamt boende som möjligt. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

Solstrålar som lyser på Källans huvudentré Ett ljust och öppet rum med flera matbord och stolar. rummet har gråsvart klinker och mintgröna väggar En myshörna, med byrå, fåtölj och tv Öppet rum med fåtöljer och soffa. Rummet har beige tapet och gråsvart golv i klinker ett ljust rum med ett piano och olika sittgrupper Korridor som leder fram till gemensamt utrymme Två fåtöljer och ett vitrinskåp med välfärdstekniska produkter Aktivitetsrum med motionscykel och annan utrustning som uppmanar till aktivitet

Boendemiljö

Källans vård- och trygghetsboende består av 42 lägenheter som är fördelade på tre huskroppar. I huset finns, förutom Trygghetsboende även växelvårdsplatser och ett gruppboende för personer som är somatiskt långtidssjuka.

I samma byggnad finns det vårdcentral, apotek, fotvård, frisör och bibliotek samt en restaurang som drivs av Karlstads kommun. En fin, blommande innergård med pergola inryms i byggnaden. Utanför huset finns det grönområden som bjuder in till promenader, kanske till den närliggande Ica-butiken eller förbi den närliggande förskolan.

Personalen arbetar personcentrerat och för att du ska kunna vara så självständig som möjligt. Vissa stödinsatser kan utföras både av personal och tillgodoses genom välfärdstekniska produkter och tjänster.

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

I den gemensamma restaurangen finns möjlighet att äta frukost, lunch och middag samt fika. Det finns möjlighet att betala mot faktura och du betalar bara för de måltider du väljer att äta. Önskar du äta hemma i din lägenhet finns möjlighet att få beviljat kylda matlådor eller hemhandling via Samhall. Biståndsbedömaren bedömer tillsammans med dig behovet av stöd kring måltider och inköp. 

Här hittar du veckans matsedel.  

Aktiviteter

Vi arbetar med att hitta och genomföra meningsfulla aktiviteter, både individuella och i grupp. Dagtid måndag till fredag arbetar vår Trivselvärd i de gemensamma lokalerna. Det arrangeras underhållning varje vecka, besök från kyrkan och rörelseaktiviteter. Utöver detta anordnas högläsning, utomhusaktiviteter och mycket mer. 

Här hittar du information om vad som händer på trygghetsboendenas trivselträffar.

Anhörig/närstående

Dina anhöriga är alltid välkomna på boendet. Vi är måna om att ha en god dialog med dina anhöriga och samverkar med dem utifrån dina behov och önskemål. Du och dina anhöriga är alltid välkomna att framföra synpunkter på verksamheten till enhetschefen och omvårdnadspersonalen.  

Kontakt

Centrumvägen 8,
653 50 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Jonas Gunnestrand, enhetschef
E-post: jonas.gunnestrand@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 16

Trivselvärd, telefon: 054-540 19 90 (vardagar 8-16)

Trygghetsboendet, telefon: 054-540 59 78

Gruppboendet, telefon: 054-540 59 79

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Källans trygghetsboende 2022