Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Oskarslund - vårdboende

Oskarslund vårdboende är anpassat för personer med demenssjukdom och består av sex avdelningar. Varje avdelningsflygel har en egen matsal och ett vardagsrum med braskamin. Här arbetar vi aktivt för att du ska få så trivsamt boende som möjligt. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun

Modern husfasad i ett mjukt och varmt solsken Luftigt rum med stora fönster med flerfärgat glas samt flera sittgrupper Lungegrupper intill stora fönster med flerfärgat glas som ger ett rejält ljusinsläpp Café som bjuder in till fikastunder Fåtölj med vinröd klädsel framför en braskamin som sprider värme i lokalen Braskamin som sprider värme i lokalen, en väggmonterad TV på en persikofärgad vägg Matbord och stolar i trä. Väggarna är målade i en varm gyllenbrun ton Matbord och stolar i trä. På den vita bakomliggande väggen finns konst. Flera växer som står på en växttrappa, här finns också ett skåp och flera koffertar Ett rum som ska skapa harmoni genom mjuka utemöbler med lampor som ger en känsla av kvällssol. Spaavdelning med rejält badkar som inger en känsla av lugn Frisörstol med tillhörande frisörverktyg samt en stor spegel Baksidan av Oskarslunds tegelbyggnad. syns solen leta sig fram bland träd och löv. Mellan träder och Oskarslund finns en gångväg för promenader.

Oskarslund erbjuder en attraktiv atmosfär som redan i entrén förmedlar en välkomnande känsla tillsammans med professionalitet samt ordning och reda. Detta ”välkomnande” går som en röd tråd från det att ni gör ert första besök till dess att inflyttning sker.

När ni väl har flyttat in och installerat er, så kommer vår personal att se till så att ni trivs och har det bra. Detta innebär att tillgodose och respektera dina individuella behov och tillåta dig att vara den du där. I denna strävan finns ett stort engagemang hos all personal med att visa allt som erbjuds för att få en meningsfullhet i sin tillvaro på Oskarslund.

Boendemiljö

Oskarslund vårdboende består av sex avdelningar; Sandskär, Bergholmen, Lövholmen, Lövöskär, Sikholmen och Sikskär. Två av enheterna har fyra avdelningar bestående av 18 lägenheter som ligger i två vingar med 9 lägenheter vardera. En av enheterna består av en avdelning med 16 lägenheter samt en avdelning med 7 lägenheter. Varje vinge har en egen matsal och ett vardagsrum med braskamin.

De lägenheter som ligger på våning två och tre har tillgång till gemensamma balkonger. De lägenheter som ligger i markplan har en egen innegård med planteringar och trädgårdsmöbler. Det finns också möjlighet att promenera runt huset innanför staketet.

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

Frukost och mellanmål tillagas hos oss. Lunch och middag levereras från barn- och ungdomsförvaltningen. Frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat betalar du i efterskott på räkning. Du betalar bara för de måltider du äter. Det innebär att om du är borta någon eller några dagar reduceras räkningen.

Här hittar du veckans matsedel

Aktiviteter

Personalen erbjuder både stora och små aktiviteter flera gånger i veckan, både individuellt och i grupp. Tipspromenader, side by side cykling, olika utflyktsmål mm . Vi lägger stor vikt på det dagliga som att läsa dagstidning, ta en kaffe tillsammans eller gå en promenad ute i våra fina trädgårdar, vi anordnar grillkvällar om vädret tillåter.

Vi har en spaavdelning där vi kan erbjuda bubbelbad. Strax intill har vi ett ljusrum, frisersalong och pysselverkstad. Vi arbetar med att bevara traditioner samt fångar tillfällen att skapa en meningsfull vardag för våra kunder.

Anhörig/närstående

Dina anhöriga och närstående är alltid välkomna. Vi vill att du skall ha en meningsfull tid på Oskarslund och då är det viktigt med ett bra samarbete och god kontakt med dina anhöriga.

Kontakt

Gruvgången 130
653 43 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Oskarslund 1 - avdelning Sandskär och Bergholmen

Maria Söder, enhetschef
E-post: maria.soder@karlstad.se
Telefon: 054-540 65 34

Sandskär: 054-540 17 88

Bergholmen: 054-540 26 04

Havsörnen: 070-001 85 31

Oskarslund 2 - avdelning Lövöskär och Lövholmen

Per Nielsen, enhetschef
E-post: per.nielsen@karlstad.se
Telefon: 054-540 65 31

Lövöskär: 054-540 63 64

Lövholmen: 054-540 23 66

Oskarslund 3 - avdelning Sikskär och Sikholmen

Anna Gustavsson, enhetschef
E-post: anna.gustavsson2@karlstad.se
Telefon:054-540 65 41

Sikskär: 054-540 10 95

Sikholmen: 054-540 55 49

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Oskarslund 1, 2022

Kund- och brukarundersökning Oskarslund 2, 2022

Kund- och brukarundersökning Oskarslund 3, 2022