Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Pelargården - vårdboende

Pelargårdens vårdboende ligger på Våxnäs. Här finns tre våningar med lägenheter för personer med demenssjukdom. Pelargården ligger bredvid Våxnäs trygghetsboende. En del aktiviteter anordnas tillsammans mellan husen. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

Trevåningshus i tegel. Vid entrén står texten "Pelargården" med karlstadsolen ovanför. Öppen yta med kombinerat tv- och matrum Gemensam social yta med tv, soffa, fåtöljer och vitrinskåp Gemensam social yta med två fåtöljer en soffa och ett bord. Möblerna är klädda i gröna och bruna toner matbord med stolar i trä samt en dörr som leder till en inglasas balkong Inglasad uteplats med utomhus möbler i stål och trä

Pelargårdens verksamhet består av att driva omvårdnadsarbete utifrån ett funktionsbevarande arbetssätt samt ge en meningsfull vardag till alla som bor hos oss. Vi skapar trygghet för både boende och dess anhöriga.

Boendemiljö

Pelargården består av tre våningar, Marmorn, Kristallen och Graniten. Varje våningsplan består av 10 lägenheter, gemensam matsal och TV-rum. I de gemensamma utrymmena finns trådlöst internet. Alla våningsplan har en stor inglasad balkong. Vid entrén finns det en gemensam uteplats med grill.

Bredvid Pelargården ligger Våxnäs trygghetsboende och runt husen finns grönområde och promenadstråk. Vid Våxnäs centrum finns bland annat postombud, vårdcentral, apotek och olika affärer.

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

Lunch och middag levereras varm till enheten. Frukost och mellanmål tillagas på respektive våning. Frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat betalar du i efterskott på räkning. Du betalar bara för de måltider du äter. Det innebär att om du är borta någon eller några dagar reduceras räkningen.

Här hittar du veckans matsedel

Aktiviteter

Vi lägger stor vikt vid dagliga aktiviteter, som att läsa dagstidning, spela kort, titta på bilder osv. Olika utflykter utifrån intresse kan planeras tillsammans med personalen.

I samarbete med aktivitetssamordnare ordnas större tillställningar, som till exempel fester i samband med högtider. Trubadurer med olika repertoarer besöker Pelargården regelbundet. Västerstrandskyrkan kommer någon gång per månad.

Du som bor på Pelargården är välkommen att delta i de aktiviteter som anordnas i Våxnäs trygghetsboende, bland annat onsdags café, gymnastik, sång- och musikunderhållning.

Anhöriga/närstående

Anhöriga och närstående är alltid välkomna att hälsa på.

Kontakt

Ventilgatan 22
653 45 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Anna Blom, enhetschef
E-post: anna.blom@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 08

Avdelningar

  • Marmorn, telefon: 054-540 59 90
  • Kristallen, telefon: 054-540 59 91
  • Graniten, telefon: 054-540 59 92
  • Nattpersonal, telefon: 070-001 85 22

Ansök om boende

Här hittar du information om hur du ansöker om vård- eller trygghetsboende i Karlstads kommun.