Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Trygghetsboendet Sixbacken, KBAB

Trygghetsboendet på Sixbacken består av vanliga lägenheter där hälften av lägenheterna är riktade till personer som är 65 år och uppåt. Boendet ligger i stadsdelen Våxnäs och drivs av KBAB.

Lägenhetshus med gul fasad som sträcker sig mot himlen. I förgrunden syns träd och buskar Grönytor och stora lövträd i förgrunden och lägenhetshus i bakgrunden. Himlen är blå med lätta stackmoln husfasad i gult tegel med mycket fönster och ett trapphus med röda fönsterkarmar Cafélokal med pentry och stolar och bord i olika träslag Öppen yta med bord, stolar och soffor med gröna kuddar. En bokhylla fylld med böcker syns i ena hörnet bord och stolar i möra toner intill en grönmålad vägg, en svart bokhylla fylld med böcker.

I detta bostadsområde har KBAB utökat sitt bovärdsteam för att tillsammans med vård- och omsorgsförvaltningen kunna ge extra omsorg till alla som bor i området.

Konceptet vänder sig framförallt till hyresgäster över 65 år men också till andra hyresgäster som vill delta i aktiviteter eller tillfälligt behöver hjälp och stöd av olika slag, allt för att ge dig möjlighet att bo kvar i din lägenhet så länge du önskar.

Boendemiljö

Från Sixbacken är det endast ett par minuters promenad till Våxnäs centrum med livsmedelsbutiker, bankomat, vårdcentral, folktandvård och bibliotek. På området finns tre höghus med 9 trapphus och fyra trevåningshus med 18 trapphus, samtliga med hiss förutom två.

Husen ligger mycket fint alldeles intill ett större parkområde med stora härliga grönytor. Mellan husen finns också mycket trivsamma innergårdar med vackra planteringar, lekplatser och parkbänkar. De högst belägna lägenheterna ligger 8 våningar upp med en underbar utsikt över Karlstad.

Mat och måltider

Trygghetsboendet på KBAB erbjuder inga måltider men Karlstads kommuns trygghetsboende på Ventilgatan 18 har lunchservering där man kan köpa dagens lunch.

Aktiviteter

KBAB:s önskan med sina trygghetsboenden är att bryta ensamheten och skapa en större gemenskap i bostadsområdet. Detta försöker man åstadkomma genom att anordna aktiviteter och naturliga mötesplatser i området, exempelvis en fikastund i sitt café, stavgångspromenader och boulespel i parken.

Inom trygghetsboendet arbetar, utöver ordinarie bovärdar, två eller tre trygghetsbovärdar som erbjuder hjälp och stöd till dig som tillfälligt behöver det. Det kan vara att handla, byta en glödlampa, hänga upp gardiner, skriva ett brev till en myndighet med mera.

Värdarna kan också hjälpa till med att förmedla kontakter av olika slag och tar sig tid för en pratstund om du skulle behöva det.

Hur söker jag lägenhet?

Lägenheterna söks hos KBAB och fördelas mellan två bostadsköer, den för våra vanliga lägenheter och den för senior 65+. Trygghetsboende kan därmed sökas via båda dessa köer.

Registrera dig på Mina sidor och gör en intresseanmälan på lediga lägenheter i trygghetsboenden när de läggs ut på hemsidan. Kontakta gärna Bobutiken hos KBAB om du har frågor eller vill ha hjälp.

Kontakt

Bovärdskontoret: Nordvärnsgatan 1A
Cafélokal: Sydvärnsgatan 6 A med ingång på baksidan
KBAB:s växel: 054-540 76 00
E-post: kbab@karlstad.se

Kontaktperson

Therése, trygghetsvärd, KBAB
Telefon: 054-540 75 64

Lycka, trygghetsvärd, vård- och omsorgsförvaltningen
Telefon: 054-540 57 59