Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Stjärnhuset, trygghetsboende

Stjärnhusets trygghetsboende är beläget i stadsdelen Herrhagen och är ett boende för dig som vill ha en trygg boendeform med närhet till restaurang, sällskap, möjlighet att umgås med andra i de gemensamma lokalerna. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

Två stora lägenhetsbyggnader som badar i sommarljus Vägg med brevlådor i en entré till ett lägenhetshus Ett stort blått skåp med diverse böcker och spel ovanpå i ett ljust rum med ljusblåa gardiner och spotlights Ett ljust rum med två bord med ett stort antal stolar fördelat runt dem. Tre fönster som släpper in ett dovt ljus i ett dunkelt och mysigt rum Ett avlastningsbord i trä med en bok, lampa och två små växter på i ett rum med vita väggar Två loungemöbler på en inglasad fasad. I bakgrunden skyms ett staket och lägenhetshus Ett ljust och öppet rum med olika sitt ytor med konst på väggarna och växter på golv och i fönste Bord och stolar placerade i ett hörn av ett rum. På väggarna syns konst som är punktbelysta med spotlights Krukväxt på ett bord i fokus, i bakgrunden syns en fåtölj i blått tyg. Ljusinsläpp från fönster till höger på en gråblå vägg med konst på En medelhavsväxt i kruka i förgrunden. Bakgrunden är oskarp, men där syns ytterligare krukväxer, bord och entrédörrar En krukväxt till höger i bild, på väggen hänger tre fjärilar som skapar mjuka skuggor på väggen

På Stjärnhuset jobbar vi aktivt med din självständighet i första hand. För att underlätta för dig är din lägenhet utrustad med stödjande funktioner som till exempel:

  • fjärrstyrda rullgardiner,
  • motoriserad fåtölj med uppresningsstöd,
  • spol- och torkbidé för möjlighet till självständiga toalettbesök.

Vid behov av stöd med läkemedelshantering kommer sjuksköterskan att bedöma möjlighet till en läkemedelspåminnare i första hand. Om du har behov av nattinsats kan du få en trygghetskamera som stöd, efter en biståndsbedömning. Allt är till för att stödja dig till en ökad självständighet.

Om du har behov av hjälp i din dagliga livsföring så kontaktas din biståndsbedömare som bedömer ditt behov av vård, omsorg och service.

Boendemiljö

Stjärnhusets trygghetsboende är beläget på Herrhagen som är en av Karlstads centrala stadsdelar. Det finns 28 lägenheter fördelat på fyra våningsplan. Lägenheterna är i olika storlekar, 1 och 2 rum och kök som sträcker sig mellan 56,5 och 61 kvadratmeter.

Lägenheterna har inglasad balkong, med något enstaka undantag. Boendet har stora gemensamma lokaler för restaurang, aktiviteter och gemenskap. Det finns även en innergård med trädgårdsmöbler. Intill boendet ligger Galaxens förskola.

I boendets närhet finns grönområde och promenadstråk. Busshållplats finns cirka 50 meter från huset. Det finns tillgång till livsmedelsbutik och vårdcentral i närområdet.

Mat och måltider

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

I den gemensamma restaurangen finns möjlighet att äta frukost, lunch och middag samt fika. Det finns möjlighet att betala mot faktura och du betalar bara för de måltider du väljer att äta. Önskar du äta hemma i din lägenhet finns möjlighet att få beviljat kylda matlådor eller hemhandling via Samhall. Biståndsbedömaren bedömer tillsammans med dig behovet av stöd kring måltider och inköp. 

Här hittar du veckans matsedel.

Anhöriga/närstående

Dina anhöriga är alltid välkomna på boendet. Vi är måna om att ha en god dialog med dina anhöriga och samverkar med dem utifrån dina behov och önskemål. 

Aktiviteter

På boendet finns en trivselvärd som tillsammans med personalen ordnar aktiviteter för dig som boende och för seniorer i närområdet. Trubadur till kaffet är uppskattat och promenader, träffpunkt, högläsning eller pedikyr är några aktiviteter som erbjuds. Utifrån önskemål kan också speciella aktiviteter av olika slag anordnas, individuellt och i grupp. Vad som händer finns att läsa i vår entré.

Kontakt

Stagnellsgatan 14A
652 23 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Anne Holm, enhetschef
E-post: anne.holm@karlstad.se
Telefon: 054-540 40 04