Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Vänerviken - vårdboende

Vänervikens vårdboende ligger i Skattkärr, 15 km öster om Karlstads centrum. Vårdboendet är anpassat för personer med demenssjukdom. Här arbetar vi aktivt för att du ska få ett så tryggt och trivsamt boende som möjligt. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

Vänervikens huvudentré. Bakom byggnaden ser man solen stiga upp och i de stora fönstrerna speglas gula lövträd. Matbord och stolar i trä med stora glaspartier i bakgrunden Två fotöljer med gråklädsel med stora fönsterpartier och en dörr som tar dig ut till balkongen Matbord och stolar intill fönster med blommor i Fåtölj och soffa med gråklädsel samt ett sideboard fåtöljer och två personssoffa samlade kring ett bord Två soffor för tre personer vardera med en Tv framför, i bakgrunden syns stora fönsterpartier och dörr som leder till balkong Lång korridor med fototapet med varma och gröna inslag

Boendemiljö

Vänerviken är beläget i Skattkärr cirka 15 kilometer öster om Karlstads centrum. Huset ligger nära skog och grönområde och har utsikt över en vik i Vänern och består av avdelningarna Sjösvalan och Hägern. Närmaste granne är villabebyggelse. Det finns en livsmedelsbutik två kilometer från boendet. Utöver det här finns det en busshållplats cirka 200 meter från boendet som tar dig till Karlstad. 

Sjösvalan ligger i markplan och har 16 lägenheter. Avdelningen har gemensamhetsutrymmen med utgång till en gemensam balkong och tillgång till uteplats. Hägern på vån 2 består av 9 lägenheter och gemensamhetsutrymmen med utgång till en gemensam balkong och tillgång till uteplatserna på Sjöanden och Svalan.

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

Lunch och middag levereras från Barn- och ungdomsförvaltningen. Frukost, fika och mellanmål tillagas på respektive avdelning. Frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat betalar du i efterskott på räkning. Du betalar bara för de måltider du äter. Det innebär att om du är borta någon eller några dagar så reduceras räkningen.

Här hittar du veckans matsedel

Aktiviteter

Vi ordnar med aktiviteter både enskilt och i grupp. Aktiviteter kan anpassas efter önskemål och behov. Det kan vara extra hårvård, nagelvård för den som önskar det, läsa en tidning tillsammans, fika, att spela spel, enkel gymnastik, en promenad, eller bara sitta en stund tillsammans.

Under sommaren nyttjar vi vår utemiljö för aktiviteter och måltider. Utanför Sjösvalan finns ett mindre växthus där det brukar växa tomat och gurka m.m. under sommaren. Där kan man själv gå och plocka och äta efter säsong. Vi vill gärna veta vilka önskemål du har kring aktiviteter.

Utöver vad vi själva gör är det gudstjänst varje månad som de olika kyrkorna i närområdet ansvarar för och det är någon sångunderhållning nästan varje vecka. Aktivitetssamordnarna ansvarar för aktiviteter på Seniorboendet på Andstigen 13 tillsammans med pensionärsorganisationer, kyrkan och frivilliga. Det anordnas bl.a. större aktiviteter inför jul, midsommar, påsk m.m. som det finns möjlighet att delta i.

Anhörig/närstående

Oftast träffar vi någon anhörig/närstående vid visning av lägenheten och skapar en första kontakt. Om du inte misstycker är anhöriga/närstående välkomna att vara med vid välkomstsamtalet, vid upprättande och senare uppföljning av genomförandeplanen. Om du inte själv kan delta får anhöriga/närstående föra din talan.

Vi anordnar anhörigträffar där vi bjuder in anhöriga/närstående. Vi är måna om att ha en god kommunikation med anhöriga/närstående och att de ska känna sig välkomna att ta kontakt.

Kontakt

Andstigen 6
656 72 Skattkärr
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Malin Fredholm, enhetschef
E-post: malin.fredholm@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 24

Hägern

Telefon: 054-540 59 98

Sjösvalan:

Sjöanden, telefon: 054-540 59 99
Svalan, telefon: 054-540 60 00

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Vänerviken 2022