Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Våxnäs - trygghetsboende

Våxnäs trygghetsboende är beläget i stadsdelen Våxnäs och ett boende för dig som vill ha en trygg boendeform med närhet till restaurang, sällskap, möjlighet att umgås med andra boende i våra gemensamma lokaler. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

Våxnäs trygghetsboende med en molnfri och blå himmel bakom. På varsin sida om entrén står två stora träd i höstfärgerna orange, rött och grönt. Ovanför dörren står texten "Våxnäs vårdboende" med karlstadsolen på slutet. Stort middagsbord i trä med matchande stolar. I bakgrunden syns en lång vägg med fönster som ger ett rejält ljusinsläpp Ett ljust och Stort matrum, med bord och stolar Fyra fåtöljer i trä med gråblå klädsel vid ett runt bord med en TV, bokhylla i bakgrunden En byrå i mörkt träslag med en växt och lampa på. Bredvid står en grön fåtölj. På väggen hänger två tavlor med äldre motiv Rum som uppmuntrar till aktivitet med träningscykel. Väggarna är täckta med supportertröjor och halsdukar Frisör stol med tillhörande spegel. runt om kring finns växtlighet. Ett kaklat rum med ett stort badkar samt växtlighet. Dessutom finns ett handfat och spegel. Kaklat rum med utomhus fåtölj, handfat och spegel med växtlighet runt om kring Aktivitetsrum med ribbstolar och stolar i trä. Rummet är öppet och bjuder in till fysisk aktivitet

Boendemiljö

Våxnäs Trygghetsboende består av tre huskroppar med lägenheter i olika storlekar 1-3 rum och kök. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Trygghetsboendet är fördelat på två enheter. Ventilgatan 14 och 20 är enhet 1. Ventilgatan 16 tillhör enhet 2. Det innebär att det finns två enhetschefer som ansvarar för varsin enhet.

Husen omges av ett grönområde och promenadstråk, det finns även en innergård med trädgårdsmöbler. Dessutom ligger boendet bredvid Pelargårdens vårdboende. 

Trygghetsboendet är beläget i stadsdelen Våxnäs, cirka 2,5 km från Karlstad centrum och crika 100 meter till Våxnäs centrum: Busshållplats finns cirka 50 meter från huset. Vid centrum finns bland annat vårdcentral, apotek, frisör, kiosk, godisaffär, guldsmed, bibliotek samt två mataffärer. 

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

På boendet finns ett gemensamt kök där personalen serverar frukost och eftermiddagsfika. Lunch och middag serveras i restaurangen. Här finns också möjlighet att köpa kaffe mm.

Frukost, lunch och middag betalas på faktura. Övriga måltider inhandlar du själv, med hjälp av dina anhöriga eller via biståndsbeslut, Samhall AB. Biståndsbedömaren bedömer tillsammans med dig behovet av stöd runt måltider och inköp.

Här hittar du veckans matsedel.

Aktiviteter

Det erbjuds även aktiviteter av olika slag i allmänna delar av huset som alla är välkomna att delta i. Det finns motionshall för träning och ett spa där man med hjälp av personalen kan boka in sig för ett bad. Trubadur till kaffet är uppskattat likaså promenader, högläsning eller nagelvård är några aktiviteter som personalen erbjuder.

Aktivitetssamordnarna anordnar träffpunkt varannan onsdag med olika meningsfulla aktiviteter. Vad som händer finns att läsa på vår anslagstavla på entréplan. 

Anhörig/närstående

Dina anhöriga och närstående är alltid välkomna.

Kontakt

Ventilgatan 18
653 45 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Annika Paunia, enhetschef, enhet 1
E-post: annika.paunia@karlstad.se
Telefon: 054-540 61 39

Anne Holm, enhetschef, enhet 2
E-post: anne.holm@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 13

Våxnäs Enhet 1, Ventilgatan 14 och 20

Samordnare klockan 07.00-15.00, telefon: 070-748 69 12

Övrig tid:
Ventilgatan 14, telefon: 070-001 61 37
Ventilgatan 20, telefon: 070-561 20 38

Våxnäs Enhet 2, Ventilgatan 16

Samordnare klockan 07.00-15.00, telefon: 070-561 20 68

Övrig tid:

Ventilgatan 16, telefon: 070-337 61 78

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Våxnäs1 2020.pdf

Kund- och brukarundersökning Våxnäs2 2020.pdf