Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Villa Orrholmen - vårdboende

Villa Orrholmen är en sjönära vårdboende på Orrholmen i centrala Karlstad. Här har du nära till vatten och grönområden samt goda bussförbindelser med stadskärnan. Verksamheten bedrivs av Vardaga äldreomsorg.

Skifferfasad av ett flervåningsbyggnad bottenvåningen är täckt med stora glaspartier Tre sittmöbler i dova färger med ett soffbord i ett ljust träslag i ett stort rum Ljust rum med fler matgrupper och andra sittmöbler Gemensam yta intill en bokhylla med en inbyggd braskamin med guldpläterad topp

Boendemiljö

Villa Orrholmen har 60 platser fördelat på tre våningar. Inredningen är funktionell och inspireras av nordisk form och design. Inredningen är en del av Vardagas boendekoncept som inspireras av nordisk design och ska ge dig en hemtrevlig och ombonad känsla. Inredningen är framtagen för att personer med funktionsnedsättningar lättare ska kunna orientera sig. 

Varje avdelning har matsal, kök, vardagsrum samt inglasad balkong eller uteplats. På den gemensamma terrassen finns en kulturpark med skulpturer framtagna av värmländska kulturprofiler. 

Lägenheterna är cirka 30 kvadratmeter och är utrustade med köksho, kylskåp, garderob samt en höj- och sänkbar säng. Övrig inredning är det du som hyrestagare som står för.  

Mat och matsedel

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag.

Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Anhörig/närstående

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig. Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö.

Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Kontakt

Tullhusgatan 10
652 27 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Ingela Thiessen, verksamhetschef
E-post: Ingela.thiessen@vardaga.se
Telefon: 073-506 59 54

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.