Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Zakrisdal - vårdboende

Zakrisdals vårdboende ligger i stadsdelen Zakrisdal och består av tre avdelningar. Hela boendet är anpassat för personer med demenssjukdom. Här arbetar vi aktivt för att du ska få ett så tryggt och trivsamt boende som möjligt. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

En träbyggnad omringad av lövträd där solen syns bakom. På träbyggnaden står det Zakrisdals Vårdboende, Karlstad kommun och karlstadsolen. entré till ett stort samlingsrum med en svart tavla med en välkomnande text Ett långt matbord med stolar som bjuder in till stora middagar i ett stort och öppet rum Fåtöljer och ett litet runt bord, med en braskamin bredvid i ett öppet och rymligt utrymme Piano, soffa och stol i äldre inredningsstil i ett öppet och ljust rum intill stora glaspartier Modern fåtölj med fotpall i trä, en braskamin med ved intil Soffa och två fåtöljer i lila klädsel med ett soffbord i en ljus miljö med tavlor och växter på väggarna Två stolar och ett runt bord i en ljus miljö med en stor byrå intill vita väggar och gråsvart kakel på golvet med stolar och bord längst med väggarna. I slutet av rummet syns en utgång En lummig innergård med planteringslådor, bänkar, belysning med en husfasad i bakgrunden

Boendemiljö

Zakrisdals vårdboende är beläget i stadsdelen Zakrisdal och består av tre avdelningar; Långlyckan, Bellby och Skogstorpet.

Varje avdelning består av 16 lägenheter som ligger i två vingar med åtta lägenheter vardera. Varje vinge har en egen matsal och ett vardagsrum med braskamin. 

Alla lägenheter ligger i markplan och varje avdelning har en egen innegård med planteringar och trädgårdsmöbler. Det finns även en stor innergård med damm och vattentrappa, flaggstång och trädgårdsmöbler. Det går att promenera innanför staketet och att se på djur och natur. Det finns även två grillplatser.

Vinterträdgården är ett stort samlingsrum på 100 kvadratmeter där man kan utöva olika aktiviteter. Du som vill har givetvis möjlighet att komma ut i friska luften varje dag. Under sommaren nyttjar vi vår utemiljö för aktiviteter och måltider.

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

Frukost, fika och mellanmål tillagas på respektive avdelning. Till lunch och middag kan du välja mellan två rätter. Frukost och mellanmål tillagas på plats. Lunch och middag levereras från barn- och ungdomsförvaltningen.

Frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat betalar du i efterskott på räkning. Du betalar bara för de måltider du äter. Det innebär att om du är borta någon eller några dagar dras detta bort från räkningen.

Här hittar du veckans matsedel.

Anhörig/närstående

Anhöriga och närstående är alltid välkomna att hälsa på.

Aktiviteter

Personalen erbjuder både stora och små aktiviteter flera gånger i veckan, både individuellt och i grupp. Vi lägger stor vikt på det dagliga som att läsa tidningen, dricka kaffe tillsammans eller gå en promenad ute i vår fina trädgård. Där anordnar vi även grillkvällar om vädret tillåter.

Vi har regelbundna musikstunder i vår vinterträdgård. Vi har även en spaavdelning där vi erbjuder bubbelbad i rogivande miljö.Vi tycker det är viktigt att bevara traditioner och markera vardag och helg med finporslin och traditionsfirande. Svenska kyrkan anordnar regelbundna träffar.

Kontakt

Storkullegatan 11
653 42 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktperson

Carina Söderqvist, enhetschef
E-post: carina.soderqvist@karlstad.se
Telefon: 054-540 61 49

Avdelningar

  • Bellby A, telefon: 054-540 61 45
  • Bellby B, telefon: 054-540 61 46
  • Långlyckan A, telefon: 054-540 61 54
  • Långlyckan B, telefon: 054-540 61 53
  • Skogstorpet A, telefon: 054-540 61 47
  • Skogstorpet B, telefon: 054-540 61 48
  • Natt, telefon: 054-540 61 56

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Zakrisdal 2020.pdf