Ekonomi, socialbidrag

Jobbcenter

Jobbcenter är i första hand till för dig som är arbetslös och har ekonomiskt bistånd – socialbidrag. Vi hjälper bland annat till med jobbsökaraktiviteter, praktikplats, studievägledning och arbetsprövning.

Du som är arbetssökande

När du kommer till oss får du först en övergripande information om vår verksamhet. Sedan träffar du en handläggare och ni gör gemensamt en individuell planering för dig och dina behov.

Vi hjälper dig genom att handleda, ordna praktikplatser, jobbsökaraktiviteter, skriva CV och personligt brev, studievägledning, med mera. Jobbcenter erbjuder även arbetsprövning av din förmåga att klara av en anställning. Jobbcenter har egna verksamheter där du kan få praktikplats eller arbetspröva.

Jobbcenter samarbetar med arbetsförmedlingen, försäkringskassan, organisationer, förvaltningar och näringslivet.

Du som är arbetsgivare

Jobbcenter erbjuder matchning av arbetssökanden och arbetsgivare vid rekryteringsarbete. Jobbcenter arbetar även med att förmedla praktikanter och praktikplatser för att ge arbetssökande en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden.

Lönebidrag och OSA -  offentligt skyddat arbete

Lönebidragsanställningar och OSA bygger på ett samarbete mellan arbetsförmedlingen och arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Det vänder sig till personer som är långtidsarbetslösa och har någon form av funktionshinder.

Målet är att dessa personer ska få en lönebidragsanställning i kommunen eller i någon organisation. De lönebidragsanställda får en möjlighet att under tiden bygga på sina kvalifikationer, för att sedan ha större möjligheter att gå vidare till en ordinär anställning. Personerna ska få en plats som ligger i linje med deras kompetens.

Har du en praktikplats eller letare efter någon som kan praktisera hos dig? Hör då av dig till Jobbcenters Matchning & rekryteringsgrupp: tel: 054-540 00 00.

Samspelet

Samspelet är till för dig som på grund av ohälsa eller sociala problem, har svårt att hitta möjligheter och vägar till arbete och egen försörjning. Samspelet är ett samarbete mellan arbetsförmedlingen, försäkringskassan, landstinget och kommunerna Karlstad, Hammarö, Grums och Kristinehamn.

Kontakt
Avdelningen för integration, försörjning och arbete. Öppettider Jobbcenter: måndag-torsdag 09.00-16.00 Lunchstängt 12.00-13.00. Fredag: 09.00-12.00. (Avvikelser kan förekomma).

Besöksadress: Handelsgatan 1.
Postadress: Avdelningen för integration, försörjning och arbete, 651 84 Karlstad.
Telefon: 054-540 50 60, receptionen.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den