Ekonomi, socialbidrag

Jobbcenter

På Jobbcenter får du som arbetssökande stöd på vägen till arbete eller utbildning.

Jobbcenter är en av arbetsmarknads- och socialförvaltningens arbetsmarknadsenheter. På Jobbcenter får du som arbetssökande stöd på vägen till arbete eller utbildning.

Här arbetar du tillsammans med arbetskonsulenter för att planera hur du ska närma dig arbete eller studier. Vi erbjuder coaching och aktiviteter individuellt och i grupp. Exempel på aktiviteter kan vara jobbsöksaktiviteter, studieinformation, studiebesök på olika arbetsplatser eller praktik inom kommunen eller på ett privat företag.

Jobbcenter vänder sig till dig som är mellan 25 till 65 år. Du som sökt och blivit beviljad försörjningsstöd, kan få ett beslut om insats på Jobbcenter från din försörjningsstödshandläggare. I vissa fall kan du komma till Jobbcenter via överenskommelse från till exempel arbetsförmedlingen.

Du som är arbetsgivare

Jobbcenter samordnar arbetsmarknadsanställningar och praktikplatser inom koncernen Karlstads kommun. Vi samarbetar även med många privata företag och föreningar som erbjuder praktikplatser och har rekryteringsbehov. Vi finns alltid med som stöd både till deltagare och arbetsgivare under praktikperioden. Vi anordnar regelbundet företagsträffar och minimässor.

Vill du träffa personer som söker arbete och presentera ditt företag eller vill du veta mer om att ta emot en praktikant från oss? Hör då av dig till Jobbcenter, telefon: 054-540 00 00.

Kontakt Jobbcenter

Öppettider

Måndag, tisdag, torsdag och fredag: 09.00-12.00

Onsdag: 09.00-16.00 lunchstängt 12.00-13.00

Besöksadress

Handelsgatan 1.

Postadress

Avdelningen för integration, försörjning och arbete, 651 84 Karlstad.

Telefon

Kontaktcenter, 054-540 00 00.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den