Feriearbete 2017

Intervjuer med feriearbetare

Drygt tusen ungdomar provade på att sommarjobba för Karlstads kommun under 2016. Här kan du läsa vad några av feriearbetarna tyckte.

Alltiallo i Mariebergsskogen

Namn: Sanna Wall
Ålder: 17 år
Bor: Karlstad
Drömjobb: Advokat

Sannas jobb är att hoppa in på de försäljningsställen i Mariebergsskogen som behöver en extra hand. Hon har fått diska, plocka upp varor och laga våfflor. Hon har fått göra det mesta förutom att stå i kassa och ta betalt. När det är mycket gäster på försäljningsställena så finns det massor att göra på olika plan men det finns också lugnare perioder.

– Det roligaste med jobbet är att jag har fått lära känna så många nya människor och får en inblick i branschen, berättar Sanna.   

Det är inte bara jobbet i sig som är bra utan och var det är.

– Det bästa är att få jobba här i parken. Jag har alltid tänkt att det skulle vara kul att jobba i Mariebergsskogen, säger hon.

Att jobba i Karlstads kommun i framtiden är absolut något som Sanna kan tänka sig. Hon vet dessutom exakt var hon vill jobba också.

– Jag vill jobba i Mariebergsskogen, säger hon och skrattar.

Vaktis som håller parken fin

Namn: Hanna Lööf
Ålder: 17 år
Bor: Skattkärr
Drömjobb: Fotograf som får åka världen runt och fota

Hanna jobbar på park- och vaktmästeriet i Mariebergsskogen. Hennes jobb är bland annat att klippa gräs, plocka sopor, kratta och måla. Det finnas alltid något att göra och arbetsuppgifterna kan variera från dag till dag och det är okej att bara ta det lugnt en stund också.

– Jobbet är mycket roligare än vad jag trodde det skulle vara, berättar hon.

Det finns många olika arbetsuppgifter i parken och vissa är roligare än andra.

– Jag har lärt mig att trimma och det har varit både kul och lärorik, säger Hanna.

Hanna kan tänka sig att jobba i Karlstads kommun i framtiden men drömmen är få åka runt i världen och fotografera. Vem vet, hon kanske blir fotograf i Karlstads kommun i framtiden?

Abdi feriearbetade på Gruvans vårdboende

Namn: Abdi Kadar
Ålder: 16 år

 Abdis feriearbete bestod bland annat av att umgås med de äldre som bor på Gruvans vårdboende, hjälpa till att servera mat, diska och städa. Men mest har det handlat om att spela Fia med knuff tillsammans med Robadhe som är en av de äldre som bor på Gruvans vårdboende. Något som de båda har uppskattat även fast Abdi inte fick vinna så ofta.

- Hon vinner jämt över mig, säger Abdi.

Gruvans vårdboende ligger i centrala Karlstad och är anpassat för personer med demensproblematik.

Abdi trodde att sommarjobbet skulle bli jobbigt men det har gått bra och han tycker att det har varit roligt att hjälpa till.

- Det har varit roligt att snacka med de äldre och att spela spel. Fia med knuff är det populäraste spelet.

Abdi säger att han kanske kan tänka sig att jobba i Karlstads kommun i framtiden men att han siktar på att bli bilmekaniker. Till hösten ska han fortsätta läsa fordonsprogrammet på Nobelgymnasiet.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den