Sommarentreprenör med UF

Förverkliga dina idéer!

Sommarentreprenör med UF

Går du första eller andra året på gymnasiet och är skriven i Karlstads kommun så kan du, själv eller tillsammans med en kompis, driva något eget under sommaren. Ta chansen att förverkliga dina entreprenörsdrömmar!

 

Som Sommarentreprenör med UF får du hjälp att komma igång, utveckla dina idéer och support att genomföra "din grej". Du kommer att lära dig massor om företagsamhet och entreprenörskap på ett garanterat roligt sätt.

 Ansökningstid

Ansökningstiden är mellan 24 februari-23 mars.

Så här ansöker du till Sommarentreprenör med UF

Gå in på länken nedan och gör en ansökan till feriearbete. Följ instruktionerna och kryssa i arbetsområdet ”Sommarentreprenör med UF”. Skriv gärna vad du har för idé i ”övrigt”- rutan i din ansökan.

Länk till ansökan: https://feriebas.se/karlstad/

Så här funkar det

Sommarentreprenör med UF erbjuds under den första feriearbetesperioden. Perioden sträcker sig från den 15 juni - 5 juli och under den tiden får du stöd och hjälp från Ung Företagsamhet Värmland. Därefter kan du fortsätta med ditt företag på egen hand resterande del av sommarlovet.

Under de tre veckor får du handledning och support för att utveckla och förverkliga dina egna idéer. Första veckan är en uppstartsvecka där du träffar andra sommarentreprenörer och får en kickstart inför sommarens projekt. Andra och tredje veckan startar och driver du företaget självständigt, men du har hela tiden möjlighet till hjälp och stöd från Ung företagsamhet. 

Du har möjlighet att fortsätta med ditt företag även under kommande läsår och driva det som ett UF-företag.

 

Vem kan söka?

Du kan söka Sommarentreprenör med UF om du går första eller andra året på gymnasiet och är folkbokförd i Karlstads kommun.

Kontakta oss

Anna Forsberg, regionchef, Ung företagsamhet i Värmland.
0706–040878
anna.forsberg@ungforetagsamhet.se

Sofia Beckman, projektledare gymnasiet, Ung företagsamhet i Värmland.
070-555 64 92
sofia.beckman@ungforetagsamhet.se 

 

Mer information

Sommarentreprenör med UF är ett samarbete mellan Karlstads kommun och Ung företagsamhet i Värmland.

Vid start får du ett startkapital på 3300 kr. När projektet börjar är det upp till dig att tjäna dina egna pengar på din idé. Det finns inget tak för hur mycket man får tjäna, skatt ska betalas om din totala årsinkomst överskrider 20 008 kronor.

 

Här kan du läsa om Ung företagsamhet.

 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den