Ekonomi, socialbidrag

Stöd till arbete och studier

Stad

Här finns information for dig som vill ha stöd för att ta dig vidare till arbete eller studier. 

Nyhetsbrev 

Om du vill ta del av uppdateringar och vad som är aktuellt inom området arbete och studier kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du kan avsluta när du vill.

Länk till formulär för att prenumerera på nyhetsbrevet.

Stöd till arbete

Information från arbetsgivare

Varje tisdag eftermiddag bjuder vi in arbetsgivare som digitalt informerar om sina verksamheter där du får en inblick i olika yrken och där du kan ställa frågor. Prata med din arbetskonsulent för mer information.

Söka arbete

Arbetsförmedlingen har flera tips på hur du kan söka arbete.

Länk till Arbetsförmedlingens hemsida. 

Stöd vi erbjuder dig för att du ska närma dig eller få ett arbete

Genom våra arbetsmarknadsinsatser eller våra samarbetsparter så kan du få hjälp med att skapa ansökningshandlingar, komma i kontakt med företag, göra studiebesök, praktik, jobbcoachning, arbetsträna och kartlägga dina styrkor och svagheter för att lättare hitta ett arbete som passar dig.

I insatserna får du en arbetskonsulent/samordnare som tillsammans med dig tittar på vad just du vill och behöver för att närma dig ett arbete eller studier.

 

Stöd till studier

Jag vill läsa upp grundskolebetyg eller gymnasiebetyg

 

Jag vill läsa en yrkesutbildning

 

Stöd när man studerar på Högskola och Universitet

Vid högskole- eller universitetsstudier kan det vara bra att undersöka vilket stöd den aktuella skolan kan erbjuda. På Karlstads universitet erbjuder de ”Riktat pedagogiskt stöd” för personer som har studiesvårigheter. Stödet kan innebära till exempel anteckningsstöd, en egen mentor eller anpassad studiegång.

Läs mer på Karlstads universitets hemsida

Ekonomi vid studier

När du studerar på högskola/universitet kan du ansöka om CSNs studiestöd som består av en lånedel och en bidragsdel. 

Länk till CSN:s hemsida

Prova på studier – SMF eller studieträning

Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen kan du ha rätt att prova SMF – Studiemotiverande folkhögskolekurs. Det är en 13 veckor lång kurs där du får möjlighet att komma in i studierna igen.

Länk till arbetsförmedlings hemsida - studiemotiverande folkhögskolekurs

På Ung Arena kan du få ett studieträningsupplägg vilket innebär att du och din arbetskonsulent gör upp ett schema där du testar på hur heltidsstudier skulle kännas och fungera i din vardag. 

 

Uppdaterad den