Familj, barn och ungdom

Familjecentralen Rud

Familjecentralen Rud

Familjecentralen Rud vänder sig till alla blivande föräldrar och föräldrar med förskolebarn 0-6 år. Här samverkar Karlstads kommun och Region Värmland för stöd till familjer.

Om oss

Här finns barnmorskemottagning och barnhälsovård, förebyggande socialtjänst och öppen förskola samlat på ett och samma ställe. Familjecentralen är en mötesplats där du knyter kontakter, hämtar kunskap och får råd och stöd i föräldrarollen. Vi som arbetar här strävar efter att främja hälsa och skapa goda förutsättningar för barn och vuxna.

Öppen förskola

Öppna förskolan är en mötesplats för föräldrar och barn mellan 0-6 år. Här träffar du andra föräldrar och barn tillsammans med en förskollärare. Vi erbjuder en utvecklande lärmiljö och pedagogisk verksamhet. Här finns också möjlighet till samtal, råd och stöd. Fika finns att köpa till självkostnadspris. Välkommen när det passar dig, du behöver inte anmäla dig och det är kostnadsfritt.

Öppettider öppna förskolan

Nu kommer vi att starta upp lite annorlunda på grund av Covid -19. Vi följer Karlstads kommuns och folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi kommer att ha ett begränsat antal platser och vid babycafé är det 10 föräldrar och 10 barn. Vi serverar endast kaffe och te. Mat är det endast barnen som får äta här. Vid promenaderna är det max 30 deltagare inklusive barn.

Välkommen!

  • Måndag: 9.00-12.00. Lekparkslek, Långtäppans lekpark. Ålder 0-6 år. OBS! vi träffas vid lekparken.
  • Tisdag: 9.00-13.00. Baby-café, 0-1 år.
  • Onsdag: 9.00-13.00. Baby-café, 0-1 år.
  • Torsdag: 10.30-13.00. Grilldag vid grillplatsen uppe vid Ruds Elljusspår. Vi träffas där och ni tar själva med det ni vill grilla.
  • Fredag: 9.00-12.00. Lekparkslek Långtäppans lekpark (ålder 0-6 år) OBS! vi träffas vid lekparken.

Röda dagar stängt.

Telefon: 054-540 32 54.

Länk till info om andra öppna förskolor i Karlstad

Förebyggande socialtjänst

Ibland kan det vara skönt att ha någon utomstående att prata med, oavsett om det gäller något stort som tynger eller något mindre som upptar tankarna. Familjecentralens socionom erbjuder kuratorsamtal samt föräldrarådgivning i frågor som rör barn, ungdomar och familj.

Tid för rådgivning och samtal med vår socionom bokas via telefon: 054–540 53 97

Barnmorskemottagning

På barnmorskemottagningen möter du barnmorskor som kan erbjuda dig graviditetsövervakning, förberedelser inför föräldraskapet, preventivmedelsrådgivning, rådgivning kring sexuell hälsa samt gynekologisk cellprovtagning.

Besök och rådgivning bokas via 1177.se eller via telefon: 010-831 72 37.

Telefontid: måndag-fredag 10:00-10:45.

Barnavårdscentral

På barnavårdscentralen möter du barnhälsovårdssköterskor som erbjuder hälsoövervakning och vaccinationer av barn 0-6 år. Besöken kan innefatta undersökningar och samtal om exempelvis barns hälsa- och utveckling samt stöd i föräldrarollen. Barnhälsovården arbetar för att främja barns hälsa, trygghet och utveckling.

Telefontid: måndag-fredag 10-10.30. Besök och rådgivning bokas via 1177.se eller telefon:

  • Caroline: 010-831 72 39
  • Susanne: 010-831 72 41
  • Therese: 010-831 72 42

Föräldrautbildning

All personal samarbetar med föräldrautbildningen som erbjuds föräldrar som får sitt första barn. I en grupp med föräldrar kan du lära känna andra och lära dig mer om barns behov och utveckling.

Familjecentralens besöksadress

Vårdcentralen Rud, ingång vid barnavårdscentralen. Rudstorget 5, 654 66 Karlstad.

Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/familjecentralenrud/

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den