Omsorg och hjälp

Hjälp i hemmet

Fixarservice hjälper till att byta en lampa.
Fixarservice hjälper till att byta en lampa.

Ibland är stöd och omsorg från andra nödvändigt för att leva ett bra liv. Karlstads kommun erbjuder olika former av stöd som ska göra det lättare att bo kvar hemma, i ordinärt boende, så länge som möjligt.

Du kan till exempel ansöka om att få hjälp med städning, tvättning och personlig omvårdnad. Om du behöver hjälp på kvällar och nätter så kan du ansöka om att få det.

Du kan även ansöka om att få trygghetslarm för att kunna påkalla hjälp vid behov. Den hjälp du kan få beror på din situation och bedöms individuellt.


Våra garantier

Du behöver bara ta en kontakt

Om du behöver prata med en handläggare eller annan personal inom vård- och omsorgsförvaltningen ska du inte behöva ringa flera samtal för att komma fram till rätt person utan det ska räcka med att du tar en kontakt.

Läs hela garantin om en kontakt

Kund inom hemtjänst och hemsjukvård blir kontaktad om det blir förseningar

Du ska kunna planera din dag och veta när du ska få besök eller stöd och hjälp av personal från verksamheten. Ibland kan det uppstå oförutsedda händelser som gör att personalen inte kan komma vid den tid som är planerad. Om den planerade tiden för besöket ändras hör vi av oss till dig.

Läs hela garantin om att kund blir kontaktad om personalen blir försenad

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den