Hjälp i hemmet

Mat

Jobba i vård och omsorg

Om du inte kan eller vill laga mat själv finns olika alternativ. Du kan få färdigrätter levererade till dig eller äta på någon av de lunchrestauranger som finns på vissa av kommunens vårdboenden.

Matdistribution

Om du själv inte kan laga din mat i ditt hem eller ta dig till någon av kommunens lunchrestauranger som finns på vissa vårdboenden, finns möjlighet att få kyld mat levererad hem till dig. Det kallas matdistribution och är en tjänst som kan beviljas av biståndsbedömare eller LSS-handläggare.

Informationsblad om matdistribution.pdf

Ansök om matdistribution

För att ansöka om matdistribution tar du kontakt med kommunens biståndsbedömare. Du når dem via Kontaktcenter på telefon 054-540 00 00. Du kan också ansöka om matdistribution direkt från webben via vår e-tjänst.

Ansök om matdistribution via e-tjänst för dig som är 75 år eller äldre.

Kostnader för matdistribution

Du betalar 51 kr per matlåda och då ingår leverans. Obs! Minsta beställning är 3 st lådor per vecka.

Så här fungerar matdistribution

Du som fått matdistribution beviljad av biståndsbedömare eller LSS-handläggare får maten levererade hem till dig en gång i veckan.

Maten som levereras hem till dig tillagas i köket på centralsjukhuset här i Karlstad. Maten är kyld och förpackas på ett sätt som gör att livsmedlets/maträttens kvalitet och smak bevaras utan att konserveringsmedel måste tillsättas. 

På varje matlåda finns instruktioner om hur maten ska förvaras och värmas innan servering. Varje matlåda är datummärkt med bäst-före-datum. 

Maten finns även för dig som behöver specialkost och/ eller konsistensanpassad kost.

Information om beställning och avbeställning av matlådor hittar du här.

Äta ute

På en del vårdboenden finns lunchservering där du kan köpa och äta lunch.

Här hittar du våra matsalar dit du kan gå för att äta

Seniorluncher

De restauranger i Karlstad som serverar seniorluncher gör det antingen före traditionell lunchtid eller efter. De som serverar seniorlunch skyltar om detta.

På de restauranger som serverar seniorluncher finns det måltidsvärdar. Måltidsvärdarna är behjälpliga med att hälsa seniorer välkomna, hjälpa till att bära brickor med mera om det finns behov.

Seniorluncher handlar framförallt om att bidra till att seniorer får möjligheten att träffa andra i samband med lunch.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den