Hjälp i hemmet

Välfärdsteknik och digitala tjänster

03:07 min

Karlstads kommun har i flera år arbetat med välfärdsteknik och digitala tjänster inom vård och omsorg. Nu är vi redo att ta nästa steg i digitaliseringsresan mot en digital och nära omsorg tillsammans med dig. Här kan du lära dig mer om digitala tjänster och hur du kan ta del av dem.

Smarta hem för dig 

Vi vill att Karlstadsborna ska kunna leva tryggt, enkelt och smart. Det gör vi genom att visa upp smarta och digitala lösningar som underlättar för dig i vardagen.

Smart hem, larm och omsorgsfunktioner

I ett smart hem finns det elektroniska apparater som är uppkopplade till ett gemensamt nätverk. När produkterna är uppkopplade mot nätverket kan du styra och kontrollera apparaterna med en telefon, surfplatta eller med hjälp av din röst. Här kommer några exempel på smarta tjänster som kan hjälpa dig i ditt hem:

  • Digital kamera, exempelvis digital hemkamera
  • Sensorer vid dörrar och fönster
  • Reglera värme

Det finns också trygghetsskapande sensorer som hjälper dig att känna dig tryggare i ditt hem. Sensorerna känner av om något avviker från det normala och skickar då en signal till din anhörig som sedan kan koppla upp sig för att hur du mår.

På Karlstads el- och stadsnät finns mer information om hur du kan få en tryggare, enklare och smartare vardag.

Visningsmiljöerna på Resurscentrum

Karlstads kommun har två visningsmiljöer för smarta produkter och lösningar som underlättar i vardagen. Här kan du ta del av några av de produkter som finns att se och prova just nu, läsa nyheter och se våra kontaktuppgifter.

Här hittar du mer information om visningsmiljöerna.

Uppdaterad den