Samverkan trossamfund

Med buss till moskéer, tempel och kyrkor

Religioonsbussen_II

Nu upprepar vi succén. Alla är varmt välkomna att följa med religionsbussen på en rundtur till Karlstads moskéer, tempel och kyrkor lördagen den 8 december klockan 13.00-16.00. Bussen utgår från Bibliotekshuset i Karlstad och är en del av samarbetet med trossamfunden i Karlstad. 

- Det var väldigt många som ville följa med förra gången och deltagarna tyckte att vi borde ge alla nyfikna Karlstadsbor möjlighet att åka med så nu kör vi favorit i repris säger Camilla Kullander på Karlstads kommun som leder samarbetet med trossamfunden.

Bussen kommer att åka till Korskyrkan, Norrstrandskyrkan, förbi judiska begravningsplatsen, vidare till både shia och sunni moskéerna på Kronoparken och det buddistiska templet på Kvarnberget. Att besöka religiösa byggnader och prata med människorna i samfunden är ett sätt att öka förståelsen för olika sätt att se på vad som är ett gott liv i Karlstad.

- Vi gör den här turen för att visa att integration också har med tro, religion och existentiella frågor att göra. Det vill vi trossamfund verka tillsammans för, berättar Hans Kvarnström, Svenska kyrkan. 

Vill du följa med? Anmäl dig till karlstadskommun@karlstad.se eller 054-540 00 00 senast den 7 december klockan 12.00. Först till kvarn gäller. Vi prickar av dig i Bibliotekshuset sedan är det bara att hoppa på bussen.

- Alla är välkomna säger Pra Tanong munk i Buddharama Tempel.

Läs mer om samverkan med trossamfunden

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den