Samverkan trossamfund

Med buss till moskéer, tempel och kyrkor

Religioonsbussen_II

Nu är det dags igen. Alla är varmt välkomna att följa med religionsbussen på en rundtur till Karlstads moskéer, tempel och kyrkor lördagen den 18 maj klockan 13.00-16.00. Bussen utgår från Mariebergsskogen i Karlstad och är en del av samarbetet med trossamfunden i Karlstad. 

- Intresset för att följa med har varit väldigt stort tidigare. Vi har inte haft möjlighet att rymma alla i bussarna som velat följa med. Deltagarna tyckte att det var intressant och att vi borde ge alla nyfikna Karlstadsbor möjlighet att åka med så nu kör vi igen säger Camilla Kullander på Karlstads kommun som leder samarbetet med trossamfunden.

Bussen kommer att åka till Norrstrandskyrkan, Korskyrkan vidare till både shia och sunni moskéerna på Kronoparken och det buddistiska templet på Kvarnberget. Att besöka religiösa byggnader och prata med människorna i samfunden är ett sätt att öka förståelsen för olika sätt att se på vad som är ett gott liv i Karlstad.

- Vi gör den här turen för att visa att integration också har med tro, religion och existentiella frågor att göra. Det vill vi trossamfund verka tillsammans för, berättar Hans Kvarnström, Svenska kyrkan. 

Vill du följa med? Anmäl dig till karlstadskommun@karlstad.se eller 054-540 00 00 senast den 17 maj klockan 12.00. Först till kvarn gäller. 

- Alla är välkomna säger Pra Tanong munk i Buddharama Tempel.

Läs mer om samverkan med trossamfunden

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den