Nyanländ i Karlstad

Träffa Kulturtolkar på Kontaktcenter

Fria att använda

Är du ny i Sverige och Karlstad och behöver hjälp med och svar på frågor om kommunens verksamhet? Det kan handla om praktiska saker som rör förskola eller skola. Hur man fyller i en förskoleansökan och ett platserbjudande. Eller vilka fritidsaktiviteter som finns och arrangemang som är på gång. Kort sagt allt som kommunen kan erbjuda. Vi kan ge både generell information och individuell hjälp.

Besök vårt Kontaktcenter som ligger i Bibliotekshuset. På torsdagar mellan kl 12:30-15:30 har vi två Kulturtolkar på plats. Kulturtolkarna svarar tillsammans med våra kommunvägledare på frågor om kommunens verksamhet.

En Kulturtolk är en person som kan hjälpa nya svenskar med olika frågor om hur det svenska samhället fungerar. Detta är ett samarbete med föreningen Föräldrastödet i Värmland mer information om deras verksamhet hittar du på www.foraldrastodet.se

Varmt välkommen att besöka oss på torsdagar! 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den