Konsumentrådgivning

Privatekonomi

pengar
Hur bra koll har du på dina pengar?

Att ha koll på pengarna är inte alltid så lätt. Här är några tips som gör det lättare.

I Konsumentverkets broschyr Koll på pengarna hittar du många bra tips för en bättre privatekonomi. Där finns en sammanställning av beräkningar på skäliga hushållskostnader, budgetmallar samt mat- och bilkostnader. När du flyttar hemifrån ökar kostnaderna, se vad det verkligen kostar att bo själv i egen lägenhet kontra hos föräldrarna.

Koll på pengarna 2019 (pdf)

Koll på pengarna - lättläst (pdf)

Koll på pengarna - på andra språk

Funderingar om lån, kontokort eller andra bankfrågor?

Konsumenternas bank- och finansbyrå ger kostnadsfri och opartisk rådgivning om till exempel betalningar vid e-handel, låna, spara och värdepapper.

Konsumenternas Bank- och finansbyrå

Svenska bankföreningens information om banksäkerhet

Finansinspektionens information om investeringsbedrägerier

Vilka försäkringar behöver jag?

Konsumenternas försäkringsbyrå ger kostnadsfri och opartisk rådgivning om försäkringar, till exempel hem och bostadsrätt, resa, fordon, barn och personförsäkring. På deras webbplats kan du jämföra olika försäkringar.

Konsumenternas försäkringsbyrå

Budget- och skuldrådgivning

Om du behöver hjälp med att gå igenom din personliga ekonomi, undrar över skuldsanering eller bara vill ha hjälp att göra en budget och se över dina utgifter, kan du kontakta kommunens budget– och skuldrådgivning.

Budget-och skuldrådgivning

Rådrummets konsumentrådgivning

Öppettider och kontaktuppgifter till konsumentrådgivningen

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den