Konsumentrådgivning

Resor

Strand med palmer
Att resa är härligt och avkopplande, om allt går som det ska.

Innan du åker på semester finns det saker som kan vara bra att kontrollera. Vad händer om flyget är försenat eller inställt? Är jag rätt försäkrad?

Information om vilka lagar och särskilda villkor som gäller vid resor, till exempel paketreselagen och resegaranti, hittar du på Hallå Konsuments webbsida. Där finns även information om dina rättigheter vid flygresor samt flygkalkylatorn som räknar ut vad du har rätt till när du drabbas av problem med flyg.

Hallå Konsuments information om resor

Hallå Konsuments reseguide

Hallå Konsuments information om flyg

Hallå Konsuments flygkalkylator

Att tänka på då du reser i Europa

Konsument Europa ger råd till dig som handlar över gränserna inom EU, Norge och Island. Om du vill klaga på ett köp i Europa finns en klagoguide på Konsument Europas webbsida som vägleder dig då du skriver din reklamation.

Klagoguiden

Låt dig inte luras av försäljare som erbjuder Timeshare och semesterklubbar när du är på semesterresa. Läs igenom avtalet noga och gör inget impulsköp.

Konsument Europas information om timeshare och semesterklubbar

Var försiktig med att köpa piratkopior. Det kan bli dyra böter.

Konsument Europas information om piratkopior

Är du rätt försäkrad?

Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring innan du köper ytterligare försäkringar. Att resmålet är säkert att resa till kan du kontrollera hos Utrikesdepartementet.

Konsumenternas checklista för resor

Konsumenternas om hur du jämför hemförsäkringars reseskydd och komplement

Utrikesdepartementets avrådan från resor

Rådrummets konsumentrådgivning

Öppettider och kontaktuppgifter till konsumentrådgivningen

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den