Trygghetsarbete

Ungdomar för trygghet

Ungdomar för trygghet är tjejer och killar mellan 18 och 23 år som är anställda av Räddningstjänsten Karlstadsregionen med uppgift att verka som goda förebilder för barn och ungdomar runt om i Karlstad.

Ungdomarnas uppgift är att vara närvarande på skolor under dagtid, vistas ute i Karlstads olika bostadsområden på eftermiddagar och kvällar samt att nattvandra på kvällar och helger. Deras huvudfokus ligger i att vara goda förebilder för barn och ungdomar och hjälpa dem som behöver det.

Utbildning

De anställda inom Ungdomar för trygghet är alla utbildade inom bemötandefrågor, första hjälpen, hjärt- och lungräddning, vardagsjuridik kommunrelaterade frågor, hur polisen arbetar med mera.

Aktiviteter

Här är exempel på aktiviteter som ungdomarna anordnar och deltar i.

Aktiviteter under skollov

Under skollov anordnar de LAN, fotbollsturneringar och liknande.

Arbete vid större evenemang

Under vissa högtider som Valborgsmässoafton och skolavslutningar och större evenemang som Putte i Parken är de ute och rör sig på fältet.

Följ vårt arbete på Facebook och Instagram

Genom att följa Ungdomar för trygghet på Facebook och Instagram får du snabbt och enkelt information om vad de gör och när de finns ute. Här kan du också ställa frågor och komma med tips kring vart du skulle vilja se dem oftare.

facebook.com/ungdomarfortrygghet
instagram.com/ungdomarfortrygghet

Kontakt

Telefon: 054-540 10 80
E-post: ungdomarfortrygghet@karlstad.se

Uppdaterad den