Trygghetsarbete

Ungdomar för trygghet

Ungdomar för trygghet är tjejer och killar mellan 18 och 23 år som är anställda av Räddningstjänsten Karlstadsregionen med uppgift att verka runt om i Karlstad som goda förebilder för barn och ungdomar.

Ungdomarnas uppgift är att vara närvarande på skolor under dagtid, vistas ute i Karlstads olika bostadsområden på eftermiddagar och kvällar samt att nattvandra på kvällar och helger. Deras huvudfokus ligger i att vara goda förebilder för barn och ungdomar och hjälpa dem som behöver det.

Utbildning

De anställda inom Ungdomar för trygghet är alla utbildade inom bemötandefrågor, vardagsjuridik, "andning, blödning, chock", hjärt- och lungräddning med defibrillator (hjärtstartare), kommunrelaterade frågor, hur Polisen arbetar med mera.

Aktiviteter

Här är exempel på aktiviteter som ungdomarna anordnar och deltar i.

Aktiviteter under skollov

Under skollov anordnar de LAN, fotbollsturneringar och liknande.

Arbete vid större evenemang

Under vissa högtider som Valborgsmässoafton och skolavslutningar och större evenemang som Putte i Parken är de ute och rör sig på fältet.

Föreläsning - Att förebygga ungdomsvåld

Ungdomarna håller i en föreläsning om att förbygga ungdomsvåld som alla elever i årskurs ett på Karlstads och Hammarös gymnasieskolor får ta del av. På föreläsningen får eleverna konkreta tips om hur man kan ta sig hem på ett tryggare och säkrare sätt under exempelvis helgkvällar. Eleverna får själva vara med och diskutera var man känner sig otrygg i Karlstad, vad som skulle öka känslan av trygghet och hur man kan förändra det egna beteendet för att minska risken för att drabbas av brott.

Föreläsningen bygger på personskyddsteorier och olika teorier inom kriminologi.

Följ vårt arbete på Facebook och Instagram

Genom att följa Ungdomar för trygghet på Facebook får du enkelt och snabbt mer information om vad de gör och när de finns ute. Här kan du också ställa frågor och komma med tips kring vart du skulle vilja se dem oftare.

facebook.com/ungdomarfortrygghet

Du kan också följa ungdomarnas arbete på Instagram.

instagram.com/ungdomarfortrygghet

Kontakt

Telefon: 054-540 10 80054-540 10 80 
E-post: ungdomarfortrygghet@karlstad.se

 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den