Corona

Tillsammans undviker vi trängsel

Håll avstånd till andra och undvik miljöer där det kan uppstå trängsel. Karlstadsbor kan använda funktionen Meddela trängsel i appen Mitt Karlstad för att hjälpa kommunen att få en bild av läget.

Ta ansvar för att förhindra smittspridning

Alla i samhället har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Håll alltid avstånd till andra människor, det gäller både inne och ute. 

Det är särskilt viktigt när du träffar andra under längre tid och när du är inomhus. Du bör undvika platser som exempelvis butiker, köpcentrum och kollektivtrafik, när det är trängsel där.

Meddela trängsel i appen Mitt Karlstad

Om du som Karlstadsbo upplever trängsel kan du hjälpa till genom att meddela oss i appen Mitt Karlstad i funktionen Meddela trängsel. Du kan använda den när du upptäcker stor trängsel i den offentliga miljön i Karlstad. Ditt meddelande tas emot av vårt Kontaktcenter.

Informationen använder vi i vår samlade lägesbild och bedömning kring behov av eventuellt åtgärder. Det handlar inte om att någon omgående åker ut till platsen, utan det här är för att vi ska få in bra beslutsunderlag.

Meddelanden om trängsel i appen Mitt Karlstad får inga påföljder för privatpersoner. Vi är tacksamma om du använder funktionen med omsorg och endast när det behövs.

Här kan du läsa mer om appen Mitt Karlstad och hur du laddar ner den. 

Uppdaterad den