Information corona

Vårens och sommarens högtider blir annorlunda i år

Magnolia i Stadsträdgården

Vi har nu många högtider framför oss som nationaldag, student och skolavslutning. I år kommer firandet att bli annorlunda. Istället för att samlas och fira måste vi tänka på att skydda varandra från smittspridning.

Håll avstånd och ta personligt ansvar

Det är allas vårt ansvar att se till att skydda oss själva och varandra från smitta. Tillsammans kan vi bromsa smittan. Här kommer några viktiga saker som alla kan göra.

  • Stanna hemma även om du känner dig bara lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Håll avstånd till andra på bussen, tåget och andra allmänna färdmedel.
  • Undvik fester, begravningar, dop, kalas eller bröllop.
  • Håll avstånd till andra på idrottsplatser, badhus och gym.
  • Res bara om det är nödvändigt.
  • Är du 70 år eller äldre är det extra viktigt att du begränsar dina sociala kontakter och undviker platser där människor samlas.

Nationaldagen

Nationladagsfirandet den 6 juni är inställt. Karlstads kommuns traditionella program för nationaldagen är flyttat till den 29-30 augusti, då vi hoppas att det är möjligt att genomföra det.

Student

Årets studentfirande i Karlstads kommun blir annorlunda, studenterna kommer att kunna springa ut och anhöriga som inte kan vara på plats kan följa utspringet via livesändning.

Studenterna kommer att springa ut klassvis och tas emot av två anhöriga var. Platser kommer att vara uppmärkta med avstånd emellan där de anhöriga kan vänta på och ta emot sin student. 

Läs mer om studentfirandet

Skolavslutning

Alla skolavslutningar kommer anpassas efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För årskurs 1 och 2 på gymnasiet innebär det en digital avslutning tillsammans med sin klass och sin mentor.

För förskolor, grundskolor och fritidshem innebär det att de inte kommer att bjuda in anhöriga till avslutningarna eller samla stora grupper av elever på samma ställe.

Läs mer om skolavslutningar

Midsommar

Midsommar i Mariebergsskogen, som brukar locka många  besökare, är i år inställt. Parken är fortsatt öppen alla dagar kl. 7-22. Välkommen om du är frisk. 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den