Jobba hos oss

Vill du bli ledsagare, kontaktperson, korttidsfamilj eller avlösare?

VOF Verksamhetsbilder

Är du en person som är engagerad och vill hjälpa andra? Vi erbjuder arvoderade uppdrag till dig som vill vara med och skapa bra dagar för någon eller några Karlstadsbor som behöver extra stöd.

För att få ett uppdrag hos oss behöver du ha ett engagemang och intresse för andra människor samt lite extra tid i din vardag. Vi har inga krav på utbildning men du måste vara minst 18 år.

Välkommen på någon av våra öppna informationsträffar för mer information!

För att du ska få möjlighet att känna om uppdrag är något för dig är du välkommen till oss på Funktionsstöd, Drottninggatan 47, på en av våra informationsträffar. Träffarna äger rum kl.15.15 nedanstående datum och informationen tar ca 20 min.

      Tillfällen:

      6 augusti

      21 augusti

      3 september

      19 september

      1 oktober

      14 oktober

Du behöver inte anmäla i förväg att du kommer utan det är bara att dyka upp det tillfälle som passar dig.

På informationsträffen får du information och möjligheten att känna om uppdraget är något som passar för just dig. Tycker du att det låter intressant kommer du efter informationsträffen att kunna lämna en ansökan. För att bedöma om du är lämplig för uppdrag hos oss kallar vi dig till en intervju som vi kompletterar med en kontroll ut belastningsregistret.

Här nedan kan du läsa mer om de olika typer av uppdrag som vi erbjuder.

Ledsagare

Som ledsagare kan du underlätta för en person med funktionsnedsättning att komma ut på aktiviteter i samhället. Det kan till exempel vara att gå på bio, följa med på träning, åka till badhus eller att ta en promenad. Ledsagarservice ska vara en personlig service, anpassad efter varje individ. Som ledsagare får du ersättning per timme. Om du har utlägg i samband med ditt uppdrag så får du tillbaka pengar mot uppvisande av kvitto.

Kontaktperson

Som kontaktperson är du en kompis som kan hjälpa till att hitta fritidsaktiviteter eller ge råd i vardagssituationer och därmed minska social isolering. Innebörden med uppdraget är att ge en annan människa en meningsfull fritid med möjlighet till ökad självständighet. Som kontaktperson får du ersättning i form av ett arvode och en omkostnadsersättning.

Avlösare

Som avlösare tar du tillfälligt över omvårdnaden av ett barn eller ungdom med funktionsnedsättning från föräldrarna. Du ger föräldrarna möjlighet att ägna tid åt eventuella syskon eller för egna aktiviteter. Som avlösare får du en timlön och eventuella tillägg för obekväm arbetstid.

Korttidsfamilj

Om du är korttidsfamilj tar du emot någon regelbundet i ditt eget hem. Då lever ni tillsammans under korta perioder som till exempel ett veckoslut eller en semestervecka.

När du är uppdragstagare

Som uppdragstagare har du sekretess. Det innebär att du aldrig får informera vänner, släktingar eller andra utomstående om något som gäller personen.

I samband med att du påbörjar ett uppdrag får du underteckna ett sekretessbevis. Den gäller även efter att ditt uppdrag har upphört.

Som uppdragstagare hos oss arbetar du utifrån Karlstads kommuns värdegrunder. Det handlar om vilka önskvärda normer och värderingar som gäller. Värdegrunderna är ett komplement till de policys, riktlinjer och instruktioner som finns.

Du gör en betydelsefull insats och bygger upp en relation till en person. Det är därför viktigt att du tänker långsiktigt när du söker uppdrag hos oss.

Kontakt

Om du har frågor kan du kontakta verksamhetssamordnarna:

Carina Hansson, tel. 054-540 56 28, carina.hansson@karlstad.se
Katarina Andersson, tel. 054-540 56 29, katarina.andersson2@karlstad.se
Carita Larsson, tel. 054-540 55 94, carita.larsson@karlstad.se
Anna Johansson, tel. 054-540 56 15, anna.johansson@karlstad.se      Malin Hammarlund, tel. 054-540 56 29, malin.hammarlund@karlstad.se 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den