Frivilligcentralen

Vill du umgås med en senior?

Yngre man och äldre dam på promenad

Karlstads kommuns frivilligcentral förmedlar frivilliga insatser till seniorer över 65 år som vill ha social gemenskap. Du kan ha en trevlig stund och samtidigt glädja en medmänniska.

Nu börjar det äntligen bli varmare ute, men tyvärr har många äldre inte möjlighet att komma ut och uppleva våren. Att andas vårluft, känna hur solen värmer, se alla blommor och känna doften av nyklippt gräs. Kanske kan du följa med en senior ut en stund?

När du delar med dig av din tid och ditt sällskap får du värdefull vänskap tillbaka. Ni kan ha en trevlig stund och samtidigt hjälper du en medmänniska. Det behövs inte alltid så mycket för att få den lilla guldkanten i vardagen. Besök i hemmet och promenader är mest efterfrågat.

Vi försöker matcha önskemål och intressen, så att båda parter får ett bra utbyte. Kanske något av de här uppdragen passar dig:

  • En man som söker dig som vill följa med på promenad, ibland till en affär i närheten. Du får gärna vara språkintresserad.

  • En kvinna som inte är lika rörlig som förr, men som vill få möjlighet att ibland äta lunch ute, shoppa eller gå på någon aktivitet. Hon vill också gärna lära sig grunderna i att använda smartphone och läsplatta.

  • En kvinna som har förlorat en hel del förmågor och på grund av det inte kan göra det hon vill, eller träna som förut. Hon vill träffa dig som liksom hon gillar att motionera. Ni kanske till och med kan ta sällskap till gymmet?

  • En kvinna som gärna, tillsammans med dig som också är kvinna och orkar dra hennes rullstol kortare sträckor, vill komma ut på stan.

  • En kvinna som behöver ditt sällskap för att komma ut på korta promenader i närområdet.

Låter det intressant?

Läs mer och anmäl intresse här!

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den