Vigselförrättare

Om vigselförrättarna

Är du nyfiken på kommunens vigselförrättare? Här kan du läsa om några av dem. 

Marléne Lund Kopparklint

Marléne är författare till yrket och har bland annat förtroendeuppdraget som kommunalråd för moderaterna i Karlstad. Född och uppvuxen i Haga. Bor i Grava med sin make och två barn. Bloggar på NWT.

- Kärlek är det största och finaste vi har. Att få vara en del de flesta människors, största ögonblick, det är mäktigt. Jag känner mig ödmjuk och hedrad att vara vigselförrättare, säger Marléne Lund Kopparklint.

Helene Dehring

helenedehring.se

Ulf-Peter Peterson

Jag är född i Åmål 1947 och kom till Karlstad 1975 för att tillträda en tjänst på ABF och i ABF-organisationen har jag verkat fram till pensionering. Bor numer i Molkom.

Större delen av mitt liv har handlat om kontakt med människor. Sedan början av 90-talet har hundar också blivit en del av mitt liv då min fru och jag började med uppfödning av irländsk röd setter. Jag har alltid haft ett stort intresse för idrott, även om utövandet inte legat för mig. Att däremot se andra utövare utmana och spränga sina egna gränser har inspirerat och imponerat på mig.

Att möta människor som vill dela sina liv med varandra är likaledes inspirerande och min önskan som vigselförrättare är att göra denna stund av kärlek till ett alltid levande minne hos de som jag viger.

Jonas Pettersson

"Att göra gott och att göra avtryck i någon annans framtid på ett positivt sätt." 

Jag är en värmlänning född i Karlstad och uppvuxen i Forshaga. Har levt på landet i Västra Ämtervik några år men är nu tillbaka där mitt liv först startade i Karlstad och lever med min familj på två barn och fru i hjärtat av solen. Sedan 15 år tillbaka jobbar jag som sjökapten inom den Svenska handelsflottan.

Ett bröllop kan vara stort eller litet, inomhus eller uppe på en höskulle. Vilket som så är det er stora dag och min avsikt att göra den till er dag. Jag viger efter ert önskemål, att fråga kostar inget och är jag hemma och det är praktiskt genomförbart så hittar vi en lösning. Viger även i Sjökaptens uniform ifall ni så önskar.

Lena Larsson

Mitt intresse för människor är bakgrunden att jag gärna åtar mig uppdraget som vigselförrättare. Det är stort att få delta i det som för de flesta är en viktig händelse i livet. Så långt det är möjligt vill jag försöka bidra till att det blir precis en så bra dag som det blivande äkta paret önskar. Är öppen för önskemål om både tid och plats om de ordinarie vigseltiderna i Karlstads kommun inte passar.

Birgitta Sundström

Jag föddes 1956 i Västra Götaland och flyttade till Värmland 1980. Idag bor jag i Karlstad och jobbar som lärare. På fritiden gillar jag bland annat att pyssla i trädgården och springa i skogen.

Sedan jag var liten flicka har jag älskat allt som har med bröllop att göra. När två människor finner varandra och beslutar sig för att skapa en framtid tillsammans så är det så stort och vackert. Många dagar i livet passerar och faller i glömska men bröllopsdagen minns man alltid och därför känns det fantastiskt att få vara med och försöka göra den till något alldeles speciellt.

För den som inte är troende eller av annat skäl inte vill ha en gammaldags kyrkvigsel så är det så härligt att få skapa en alldeles unik ceremoni på en plats som brudparet själva har valt. Jag har haft förmånen att få viga i föräldrahem, vid sjöar, vid åar, på herrgårdar och i kommunens lokaler. Det viktiga är att de blivande makarna får just den vigsel som passar dem.

Irene Jensen

Jag är mamma till två döttrar, änka och sjuksköterska. Min fritid tillbringar jag helst i simhallen, på tennisbanan och på vandringsleder. Jag läser mycket och pluggar franska för att kunna tillbringa någon vecka där per år.

Att få vara vigselförrättare och dela denna dag i livet som man förhoppningsvis ska minnas med glädje, ser jag som ett hedersuppdrag.

Jag kan viga på både vardagar och helger och är öppen för både plats och tidpunkt.

Uppdaterad den