Äldre, senior

Aktiviteter för seniorer

Du som är senior i Karlstad kan ta del av ett stort utbud av aktiviteter som är öppna för alla. Många aktiviteter sker på Seniorernas hus eller på våra träffpunkter som ligger i anslutning till våra vård- och trygghetsboenden.

Aktiviteterna genomförs av kommunen, men också av olika studieförbund, pensionärsorganisationer, frivilliga, kyrkor och andra organisationer. Det kostar ingenting att besöka Seniorernas hus eller en träffpunkt, men ibland kan du behöva betala för vissa aktiviteter.

Digitala aktiviteter

Digitalhjälpen – vägledning och tips för dig som är digital nybörjare

Post- och telestyrelsen (PTS) är den myndighet som bevakar och ansvarar för elektronisk kommunikation och post i Sverige.

Klicka här för att komma till digitalhjälpen (öppnas i nytt fönster).

Kulturarenan

Kulturarenan är en samlingsplats for digitala kulturupplevelser. Här hittar du olika konstnärliga uttryck, oavsett hälsotillstånd eller livssituation.

Klicka här för att komma till kulturarenan (öppnas i nytt fönster).  

Seniorernas hus

I Seniorernas hus finns ett varierande utbud av aktiviteter för seniorer, här kan du läsa mer om Seniorernas hus

Träffpunkter

Det finns drygt tio träffpunkter i Karlstads kommun, här kan du uppleva social samvaro, stimulerande aktiviteter samt träffa nya bekantskaper. Träffpunkterna ska vara en naturlig mötesplats för seniorer och anhöriga. 

Varje träffpunkt har ett eget program med aktiviteter. Du som besökare är alltid välkommen att komma med förslag och idéer. 

Vill du veta vad som är på gång?

Då kan du antingen klicka på en specifik träffpunkt för att se vad som är på gång där eller se en samlad kalender av alla träffpunkters aktiviteter längst ned på den här sidan.

Vill du kontakta en aktivitetssamordnare?

Karlstads kommun har flera personer som arbetar med aktiviteter för seniorer, här hittar du deras kontaktuppgifter.

Kalender - alla träffpunkters aktiviteter