Äldre, senior

Dagverksamhet

Karlstads kommun erbjuder sju dagverksamheter för seniorer som vill delta i anpassade aktiviteter i mindre grupper. Syftet är att ge stimulans och social gemenskap. 

En dag hos oss 

En dag varierar utifrån dina egna önskemål och intressen. Vi anpassar innehållet i våra olika grupper och det går också att anpassa tiden. Genomgående är att du ska få möjlighet att använda dina egna resurser så långt det är möjligt. Vi fikar och äter tillsammans under träffarna. Exempel på aktiviteter:

  • Läsa dagens tidning.
  • Ta en promenad.
  • Lösa korsord, lyssna på musik och spela olika spel.
  • Musikunderhållning och allsång.
  • Baka eller laga lunch.
  • Gymnastik och sittdans i vår gymnastiksal.

Öppettider

Måndag - fredag, klockan 09.00-15.00.
Du erbjuds att delta en eller två dagar i veckan.

Så här gör du för att ansöka om plats

Anmälan till dagverksamhet kan göras genom sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, biståndsbedömare, anhörigkonsulent eller via vår e-tjänst. Anmälan kan göra av dig själv eller en anhörig. Anmälan via e-tjänst.

Det här får du betala

Du betalar kostnaden för mat och dryck.

Resor till och från dagverksamhet

För att kunna delta på dagverksamhet behöver du ha färdtjänst. Vi ansvarar för att beställa och samordna transporterna. Du betalar gällande färdtjänstavgift för dina resor.

Vid förhinder

Om du inte kan komma, ring den dagverksamhet som du tillhör och meddela så att vi hinner avboka mat och eventuellt färdtjänst. Om du som gäst uteblir utan att lämna återbud tar vi ut en dagavgift för första dagen.

Kontakt

Ring till Kontaktcenter på telefon 054-540 00 00

Uppdaterad den