Smarta lösningar som underlättar din vardag

Välkommen till våra visningsmiljöer för smarta lösningar och välfärdsteknik

VisningsmiljöVisningsmiljöToalett Resurscentrum visningsmiljöVisningsmiljöSkåplucka Resurscentrum visningsmiljöVisningsmiljöVisningsmiljöVisningsmiljöVisningsmiljö


Karlstads kommun har två visningsmiljöer för smarta produkter och lösningar som underlättar i vardagen. Här kan du ta del av några av de produkter som finns att se och prova just nu. Vi söker alltid efter fler lösningar ute på marknaden. Du som har en färdig produkt att visa upp eller saknar något i vårt sortiment är välkommen att skicka in din idé till oss.

I visningsmiljöerna på Resurscentrum kan du hitta både teknik och andra smarta lösningar som underlättar din vardag vid måltid, förflyttning, hygien- och påklädning, kommunikation, matlagning samt andra vardagliga aktiviteter.

I visningsmiljöerna visas produkter som underlättar vid fysiska såväl som kognitiva nedsättningar samt syn- och hörselnedsättningar.

Som besökare får du möjlighet att klämma, känna och prova produkterna. Du får professionella råd, tips och hjälp av våra arbetsterapeuter.

Produkterna som visas säljs i affärer, apotek och via webbshop samt på postorder. Vi har broschyrer och kataloger som du kan ta med hem. Om du behöver hjälp med att beställa så hjälper vi till.

Smarta lösningar på film

Här hittar du filmer på några av de smarta produkter som finns att ta del av i visningsmiljöerna. Besök oss gärna så berättar vi mer.

Filmer med smarta produkter.

Öppettider i visningsmiljöerna

Måndag-tisdag kl.10.00-15.30 
Lunchstängt kl.12.00-13.00

Onsdag kl.10.00-12.00

Torsdag-fredag kl.10.00-15.30
Lunchstängt kl.12.00-13.00 

Besöksadress: Resurscentrum, Rosenbadsgatan 2 i stadsdelen Viken.

Följ oss gärna på Facebook: Karlstads kommuns visningsmiljöer för smarta lösningar.

Välkommen!

Informationsblad visningsmiljöerna.pdf

Vill du boka studiebesök?

Studiebesök för grupper bokas på visningsmiljöernas tel. 054-540 52 53, alternativt via e-post visningsmiljoerna@karlstad.se

Har du en smart idé som kan underlätta någons vardag? Bra, vi behöver dig!

Har du en idé på en smart produkt/tjänst som du saknar i vårt sortiment? Eller är du företagare som utvecklar smarta produkter och välfärdsteknik?

Välkommen att kontakta oss och skicka in ditt tips/förfrågan!

EU-projekt

Visningsmiljöerna är en del av EU-projektet Support quality of life.

Läs mer om EU-projektet Support quality of life (SOL).

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den