Om oss

Jämställdhet och mångfald

Karlstads kommuns övergripande mål är att våra verksamheter ska tillhöra landets mest jämställda. Vi ska även öka andelen medarbetare som kommer från länder utanför norden. 

Vi lever idag i ett samhälle där människor med olika bakgrund och livsstil som bland annat kultur, genus, religion och HBTQ möts. Oavsett vem du är så har du rätt till ett bemötande som respekterar dig för den du är.

Vi gillar olikheter helt enkelt! 

Därför arbetar vi aktivt i olika projekt för att skapa förändring. Bland annat driver vi projektet Mångfald i vård och omsorg (MiVO) under 2017-2018 där nyanlända gymnasieungdomar får testa på ett särskilt vård- och omsorgsspår där vi kombinerar praktik med teori. Samtliga anställda i kommunen kommer under 2018-2019 genomgå utbildningar i normkritik och trakasserier/kränkande särbehandling.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den