Sundstagymnasiet

Om oss

sundstagymnasiet

Välkommen till en levande skola med skön stämning! Låt kreativiteten flöda och lär dig mer om kultur och samhälle. Här varvas lektionstid med bred underhållning i aulan och ingen dag är den andra lik.

Här finns fem estetiska inriktningar, samhällsvetenskapsprogrammet och humanistiska programmet. Skolan erbjuder också gymnasiesärskolan, för dig som behöver lite mer stöd i vardagen.

På Sundstagymnasiet finns många alternativ för dig som vill få användning för din kreativitet och lära dig om kultur och samhälle. Här hittar du estetiska, samhällsvetenskapliga och medieinriktade gymnasieprogram, Gymnasiesärskolans individuella program samt Gymnasiesärskolans nationella estetiska program.

Positiv stämning och bra lärare

På skolan råder en varm och positiv stämning med engagerade och kreativa elever och lärare. Stefan Holm, Dilba, Richard Wolff och Maya Rung är bara några av de kända personer som har varit elever här.

Fräscha och inspirerande lokaler

På Sundstagymnasiet finns estetiska, samhällsvetenskapliga och medieinriktade program sida vid sida med gymnasiesärskolans individuella och estetiska program. Här erbjuds mycket spännande för den som vill använda sin kreativitet och lära mer om kultur och samhälle.
Lokalerna är fräscha och inspirerande. Här finns ateljéer, dans- och teaterlokaler, musikstudio, film- och radiostudios  och en mysig innegård, bibliotek och cafeteria.

Skolans aula - en riktig konsertlokal

Skolans stora aula används inte bara till provskrivning och elevframträdanden utan är också en av Karlstads konsertlokaler. År 1963 gjorde The Beatles sin första livespelning i Sverige här.

Aktiviteter över skolgränserna

Tillsammans med Älvkullegymnasiet, som ligger ett stenkast bort, har skolan och elevkåren massor av traditioner och aktiviteter. Bland annat poesifestival, SÄG-festival, filmdag och tårt- och pepparkakstävling. Dessutom anordnas nattinnebandy och nattfotbollsturnering, poängjakt och julkalender.

 

Du kan också läsa om oss på gymnasium.se.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den