Tingvallagymnasiet

Handels- och administrationsprogrammet

Gymnasieutbildning

Det här är utbildningen för dig som vill  arbeta som till exempel säljare, inköpare och butiks-ledare eller egen företagare.

Om du vill jobba inom servicebranschen, där det är viktigt att ha ett positivt sätt och ett högt tempo, är det här en utmärkt utbildning!

Under utbildningen läser du entreprenörskap och lär dig genomföra projekt.

Du kommer också att få kunskap om hur man driver ett företag. Minst 15 veckor är arbetsplatsförlagt lärande (APL). Då är du bland annat ute i butiker, av varierande art. Tack vare kontakter med APL-företagen erbjuds våra elever ofta extraarbete på fritiden. Vi samarbetar också med andra länder.

Efter gymnasiet finns det många yrken att välja mellan. Du kan också läsa vidare på universitet eller högskola. Då gäller det att du planerar dina studier, så att du väljer till kurser som ger dig högskolebehörighet.

Programblad

Här hittar du programbladet för handels- och administrationsprogrammet.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den