Tingvallagymnasiet

Hotell- och turismprogrammet

Gymnasieutbildning

Gillar du att jobba med människor, ge god service, organisera och planera olika aktiviteter? Vill du resa, informera och träffa människor från olika kulturer? Då är det här något för dig! Här får du en bra grund för framtida jobb inom ett av världens största och bredaste arbetsområden – turismen.

I skolan blandas teoretiska kunskaper med praktiska övningar. Arbetsformen är allt ifrån grupparbeten och mässor, till enskilda arbeten och studiebesök. Under studietiden är du garanterad minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL.

Högskolebehörighet

Genom att välja till vissa högskoleförberedande kurser får du grundläggande behörighet för universitetsstudier, och har samtidigt en ordentlig yrkesexamen.

Det finns stora möjligheter till roliga och spännande jobb tack vare praktiken och de kontakter du får under utbildningen.

Efter examen kan du arbeta inom hotellbranschen, som reseledare eller på olika turistanläggningar.

Starta eget?

Under utbildningen kommer du också - om du vill - kunna starta ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet.

Programblad

Här hittar du programbladet för hotell- och turismprogrammet

 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den