Tingvallagymnasiet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Gymnasieutbildning

Du som läser här får kunskaper som kan användas i hela världen. Matlagning, bakning, servering och försäljning är branscher som hela tiden expanderar och snappar upp nya trender – inte minst inom snabbmat- och cateringområdet.

Kraven på restaurang- och livsmedelsbranschen ökar. Förutom att de produkter som säljs ska smaka gott, så ska de vara nyttiga, se aptitliga ut och vara framställda i en hygienisk miljö. Dessutom vill kunderna ha bra service.

Tillverkning från grunden

Hos oss får du lära dig allt ifrån hur du använder olika råvaror fram till färdiga maträtter, drycker och bakverk. Näringsinnehåll, personlig hygien, lagarbete och kundbemötande är viktiga steg längs vägen. Du får också använda din skaparglädje och kreativitet när du lägger upp mat, dekorerar, dukar upp och serverar.

Första året provar du på alla inriktningar. Därefter bestämmer du dig för vad som ska bli din specialitet: bageri, kök eller servering.
Minst 15 veckor av utbildningstiden är arbetsplatsförlagd vid restauranger, bagerier och andra företag.

Programblad

Här hittar du programbladet för restaurang- och livsmedelsprogrammet

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den