restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Gymnasiegemensamma ämnen 600 poäng

Engelska 5 100 p
Historia 1a:1 50 p
Idrott och hälsa 1 100 p
Matematik 1 100 p
Naturkunskap 1a:1 50 p
Religionskunskap 1 50 p
Samhällskunskap 1a:1 50 p
Svenska 1/Svenska som andraspråk 1 100 p

Programgemensamma ämnen 400 poäng

Hygien 100 p
Livsmedels- och näringskunskap 100 p
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel 100 p
Service och bemötande 1 100 p

Gymnasiearbete 100 poäng

Gymnasiearbete 100 p

Inriktning Bageri och konditori 1200 poäng

Du lär dig att tillverka bröd, bakverk och konditoriprodukter som både smakar bra och ser bra ut för ögat. Under utbildningen får du lära dig att arbeta med choklad och att baka och dekorera tårtor, bakelser och kakor. Kundservice och redovisning är andra viktiga områden.

Inriktningsgemensamma ämnen 300 poäng

Bageri 1 100 p
Konditori 1 100 p
Choklad och konfektyr 100 p

Programfördjupning 900 poäng

Bageri 2 200 p
Bageri 3 100 p
Bageri 4 100 p
Konditori 2 200 p
Konditori 3 100 p
Konditori 4 100 p
Konditori - specialisering 100 p

Inriktning Kök och servering 1200 poäng

Inriktningen för dig som antingen vill fördjupa dig i varm- och kallkök och lära dig att laga god och näringsriktig mat, eller för dig som vill satsa på serveringsyrket med allt från uppdukningar och bordsdekorationer till olika serveringsmetoder och drinkblandning i bar. Här arbetar du i en verklighetstrogen miljö, direkt mot gäst, med servering, mat och drycker i kombination. Inför årskurs två väljer du att fördjupa dig inom antingen kök eller servering.

Inriktningsgemensamma ämnen 300 p

Matlagning 1 100 p
Mat och dryck i kombination 100 p
Servering 1 100 p

Programfördjupning kök 900 poäng

Livsmedels- och näringskunskap 2 100 p
Matlagningsspecialisering 100 p
Matlagningsspecialisering 100 p
Matlagning 2 200 p
Matlagning 3 200 p
Matlagning 4 200 p

Programfördjupning servering 900 poäng

Barteknik 100 p
Drycker och ansvarsfull alkoholservering 100 p
Frukost och bufféservering 100 p
Arrangemang 100 p
Matsalshantverk 100 p
Servering 2 200 p
Service och bemötande 2 100 p
Drycker 100 p

Individuellt val 200 poäng

Här väljer du själv bland de kurser som skolan erbjuder Inom det individuella valet. Du kan läsa fler programspecifika kurser, komplettera din högskolebehörighet eller välja kurser bara av rent intresse.

Uppdaterad den