Tingvallagymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Fyra elever sitter runt ett bord i ett bibliotek.

Samhällsvetenskapsprogrammet är en spännande och bred utbildning med beteendevetenskap som inriktning. Tänker du plugga vidare efter gymnasiet är detta ett program som ger dig massor av valmöjligheter med sin breda behörighet

Här lär du dig mer om hur samhället fungerar i Sverige och i andra delar av världen. Vi studerar demokratifrågor och hur vi kan skapa ett hållbart samhälle. Jämställdhetsfrågor och hur din ekonomi påverkas av olika händelser i världen är andra viktiga områden i programmet. Du kommer även att få bättre förståelse för människors agerande i olika sammanhang samt hur ett bra ledarskap fungerar.

Som elev på samhällsvetenskapsprogrammet kommer du att bli bättre på kommunikation oavsett om det handlar om skrivande, tal eller modern medieteknik. Du får även en större förståelse för hur dagens mediesamhälle påverkar oss på olika sätt.

Det studieförberedande programmet tränar ditt eget ansvarstagande för studierna samt utvecklar din kreativitet och samarbetsförmåga. Att kritiskt granska källor, tolka texter och analysera samhället är viktiga kunskaper som du får under utbildningen.

I årskurs två startar programmets inriktning. På Tingvallagymnasiet läser du inriktningen beteendevetenskap.

Mer inf

Här hittar du programbladet för samhällsvetenskapsprogrammet

Har du frågor? 

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare

Uppdaterad den