Tingvallagymnasiet

Gymnasiekatalogen 2022

Tre elever sitter runt ett bord och studerar.

Tingvallagymnasiet har en tradition av kunskap och lärande i centrum, men det är också viktigt för oss att du trivs. Därför är vi alla tillsammans med och skapar en skolmiljö där du ska känna dig trygg och respekterad för den du är. 

På skolan finns ett studiecenter där du och dina kamrater kan sitta och plugga tillsammans i en trevlig miljö. Vårt studiecenter är en mix av tradition och kultur samtidigt som du har tillgång till modern teknik.

Under din utbildning kommer du att utvecklas som människa oavsett om du går ett studieförberedande eller ett yrkesförberedande program. Du får nya vänner, nya kunskaper och nya erfarenheter.

Utvecklas och väx som människa på Tingvallagymnasiet

Det är lätt att vara stolt rektor på Tingvalla­gymnasiet. Vi har driftiga elever och fantastisk personal som är engagerade i både elevernas utveckling och utbildning. 

Mixen av program på Tingvallagymnasiet är unik – vi har utbildningar för dig som vill plugga vidare, men också för dig som vill direkt ut i arbetslivet efter gymnasiet.
Vi vill att du ska tycka att det är kul att vara i skolan och för att känna det är det viktigt vilka människor du omger dig med. På Tingvallagymnasiet finns en härlig mångfald av människor att umgås med. Under din gymnasietid kommer du att knyta viktiga kontakter dels socialt, men också genom nätverk som kommer ha stor betydelse för dig i ditt framtida yrkesliv.

Andelen behöriga lärare på skolan är hög och våra utbildningar håller en kvalitet som vi är mycket stolta över. Framförallt har vi har alltid lärandet och eleverna i centrum.
Tingvalla är det naturliga valet om du vill utvecklas och växa som människa.

Per Svensson, rektor Hotell och turism,  Restaurang och livsmedel, Vård och omsorg

Annelie Oscarsson, rektor Ekonomi- och handelsprogrammet

Davy Henriksson, rektor särskolans nationella program

Uppdaterad den