Båt

Färja till och från Jäverön

Jäveröfärjan

Jäveröfärjan är en gratis linjefärja som går mellan Herrön strax utanför Skattkärr och Jäverön. Vill du ha ett mejl om avgångstiderna eller liknande ändras? Följ länken i texten nedan. 

1 november 2019 till 31 mars 2020

Avgång Herrön

Måndag - fredag: 7.00, 13.30, 18.40
Lördag - söndag samt helgdag: 8.40, 16.40

Avgång Jäverön

Måndag - fredag: 7.20, 13.50, 18.50
Lördag - söndag samt helgdag: 9.00, 16.50

Extra turer

Det är inte möjligt att få extra turer utöver de schemalagda. Om man behöver ta sig till eller från Jäverön vid andra tider än färjeturerna får man ordna det själv. 

Signal för färjetur ej i bruk ännu

Vi har monterat  en semafor på Jäverön, en slags flagga som kan fällas upp för att signalera att du vill åka med färjan. Den har inte tagits i bruk än och vi ser över hur denna ska användas på bästa sätt. 

Få ett mejl med ändrade tider

Om du vill ha ett mejl vid förändringar i avgångar för färjan eller liknande nyheter så kan du fylla i namn och mejladressen i länken nedan.

Mejl om förändringar på Jäveröfärjan 

Vägbeskrivning

Med bil: Åk E18 från Karlstad mot Stockholm. Ta av vid avfarten mot Skattkärr och ta därefter till höger in på Herrövägen vid skylten Jäverön. Efter 1,5 km är du framme vid färjeläget på Herröns sydspets. Avvakta färjekarlens anvisning när du kör ombord. Stäng av motorn och dra åt handbromsen under hela färjeturen.

Med buss: Ta buss 501 från Karlstads busstation till hållplatsen Beckasinvägen. Promenad de sista 1,5 km. 

Mer information

Har du några frågor eller funderingar så är du välkommen att höra av dig till vårt Kontaktcenter 054 540 00 00.

Karta

Här kan du se var Jäveröfärjan avgår ifrån.

Karta

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den