Båt

Gästhamn, besöksbryggor och inre hamn för dig som besöker oss

Utsikt över vattnet med många båtar som ligger vid bryggan i gästhamnen
Gästhamnen i Karlstad

Karlstads gästhamn ligger centralt i inre hamn med fem minuters promenad till centrum. Hamnen erbjuder 29 båtplatser för gäster och ett antal platser vid besöksbryggan, där du kan stanna i upp till åtta timmar. Gästhamnen har öppet året runt.

Besöksbrygga

I inre hamn finns två besöksbryggor med ett antal platser där du kan lägga till med din båt kostnadsfritt i upp till åtta timmar. Du behöver inte boka en plats här innan du kommer och lägger till där det är ledigt.

Gästhamn

Karlstads gästhamn är till för dig som vill stanna lite längre än bara några timmar och upptäcka staden.

Nytt för i år är att vi har infört fasta förtöjningslinor (Mediterranean Mooring) för båtar som tar upp till 23 båtar. Utöver detta har vi även sex stycken fasta y-bomsplatser.

Fasta förtöjningslinor

Enkelt förklarat går systemet med fasta förtöjningslinor ut på att man genom att lägga till vid en fast lina i vattnet, får plats med fler båtar vid samma brygga än man hade fått med till exempel y-bom. På så sätt skapas mer flexibilitet i hamnen och fler båtar kan lägga till samtidigt.

Fasta ankare är fastknutna i bryggan. Du kör in till bryggan, tar tag i linan som ligger i vattnet och lägger fast den i aktern på båten.

Förklarande bild och mer information om hur du förtöjer din båt.

I Karlstads gästhamn ska du kontakta gästhamnspersonalen på plats eller ringa dem på 054-540 67 56, innan du slutligt förtöjer din båt.

Gästhamnen

Gästhamnen är öppen året runt och är bemannat under högsäsong, 25 maj till 30 augusti.

Öppettider för gästhamnskontoret

Gärsthamnskontoret har stängt. Har du frågor så kontaktar du Kontaktcenter via telefon eller mejl. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Besöksadress

Tynäsgatan 8, Magasin 2

Service

Här finns bland annat toaletter, dusch, diskutrymme, miljöstation och tvättstuga. Det finns en tömningsstation för tömning av latrin. Gästhamnskontoret lånar även ut cyklar och cykelkorgar till dig som hyr plats i gästhamnen.

Gratis wifi för besökare 

Det finns ett gratis wifi som besökare i gästhamnen kan använda under sin vistelse. Nätet heter GASTHAMN och du får lösenordet inne på gästhamnskontoret.

Större båtar

Större båtar, fartyg eller skepp som är större än 12 meter långa och fyra meter breda behöver få tillstånd för att lägga till även i gästhamnen och besöksbryggorna. 

Här kan du läsa mer om hur du ansöker om tillstånd för större båtar 

Boka plats

Högsäsong

Om du vill boka en plats i hamnen under högsäsong ska du kontakta gästhamnskontoret på telefonnummer 054-540 67 56. Du kan också mejla till gasthamn@karlstad.se.

Lågsäsong

Under lågsäsong, från september till maj, bokar du din plats i gästhamnen genom att höra av dig till kommunens Kontaktcenter på telefon 054-540 00 00. Kontaktcenter har öppet måndag-fredag klockan 08.00-17.00. Du kan också mejla till gasthamn@karlstad.se

Pris

Högsäsong

Det kostar 150 kronor/dygn att lägga till i gästhamnen under högsäsong. För el tillkommer 40 kronor. Gästhamnen har ingen kontanthantering, men det går bra att betala med kort eller Swish.

Lågsäsong

Under lågsäsong hyrs platserna ut månadsvis och kostar 1500 kronor i månaden. Kostnad för el debiteras

Infopoint

Gästhamnen är en Infopoint, där du kan hitta all information du behöver för en lyckad vistelse i Karlstad. Prata med våra gästhamnsvärdar så hjälper de dig.

Hamnfakta

Hamndjupet är tre meter.
Inre hamn på sjökort: 131 NE 59°22,5 N 13°30,5 E

Broöppning

Våghusbron vid inloppet till Inre hamn och Karlstads gästhamn är en klaffbro.

Här kan du läsa mer om tider för broöppning under låg- och högsäsong.

Kontakt

Högsäsong 25 maj till 31 augusti

Har du frågor under högsäsong, kontakta gärna vår gästhamnsvärd på telefon 054-540 67 56 eller via e-post gasthamn@karlstad.se

Lågsäsong

Har du frågor under lågsäsong, kontakta kommunens Kontaktcenter på telefon 054-540 00 00. Kontaktcenter har öppet måndag-fredag klockan 08.00-17.00.

 

 

Uppdaterad den