Renhållning och snöröjning

Städning av gator, torg och parker

I centrala Karlstad städar vi flera dagar i veckan för att det ska vara rent och trivsamt. Varje år tar vi hand om omkring 100 ton skräp från våra torg, gator och parker. 

Tingvallastaden är Karlstads ansikte utåt. Det är hit de flesta besökare till staden kommer och det är också här som flest människor rör sig. Vi vill visa upp en god sida av vår kommun och få våra invånare att trivas. Därför läggs stora resurser på att försöka hålla Karlstad centrum så snyggt och rent som möjligt.

Karlstads centrum städas fyra dagar i veckan. Det handlar till exempel om att sopa gator, rensa dagvattenbrunnar, tömma papperskorgar och bekämpa ogräs.

Fakta

  • Städningen innebär hantering av omkring 100 ton skräp årligen
  • Städningen kostar kommunen över 7,5 miljoner kronor per år.
  • Att plocka upp allt skräp från gator, torg och parker kostar omkring 4 miljoner kronor per år. 
  • Det finns 1 500 papperskorgar i kommunen, varav 450 stycken i Karlstad centrum.

Hjälp oss att bli bättre

Lever vi inte upp till dina förväntningar? Tycker du att något kan göras på ett bättre sätt? Har du klagomål eller synpunkter på vår service? Vi vill gärna veta det, så att vi kan utvecklas för att ge dig en så bra service som möjligt. Det går givetvis bra att vara anonym. Du kan lämna förslag, ge synpunkter och göra felanmälan direkt via webben.

Lämna förslag, ge synpunkter och gör felanmälan här.

Det går också bra att ringa till Kontaktcenter på telefon 054-540 00 00.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den