Cykelkampen 2017

Cykelstaden Karlstad

Karlstad är en platt och cykelvänlig stad där det mesta ligger mindre än fem kilometer från Stora torget. Det finns ett stort nät av cykelvägar som binder ihop stadens stadsdelar både med centrum och med varandra. Totalt finns i hela kommunen omkring 25 mil cykelvägar.

Ta dig fram hållbart, lätt och roligt

Att cykla är ett utmärkt sätt att ta sig runt i stan, för den som bor i eller besöker Karlstad. Cykel är ett hållbart transportmedel. När en större andel resor görs med cykel främjas både miljön, klimatet och folkhälsan. Det bidrar dessutom till ett Karlstad med mindre trängsel, mindre trafikbuller och bättre luftkvalitet.

Vi vill att cyklandet ska öka i stan och arbetar hela tiden med att det ska bli ännu bättre, säkrare och smidigare att ta sig fram på cykel – oavsett årstid!

Cykla till jobbet blir Cykelkampen

En av åtgärderna för att få fler att cykla i Karlstad är Cykla till jobbet kampanjen som genomförts för kommunens anställda i maj månad varje år sedan 1999. 25 000 personer har tillsammans cyklat 260 000 mil sedan starten. Nu låter vi för första gången alla Karlstadsbor få chansen att delta och upptäcka cykelstaden Karlstad i Cykelkampen. 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den