Tyck till om hur det är att cykla i Karlstads kommun

Cyklistvelometern

Cyklar

2020 kommer du som är cyklist i Karlstad få chansen att tycka till om hur det är att cykla i Karlstads kommun genom att delta i undersökningen Cyklistvelometern. Enkäten riktar sig till dig som cyklar varje dag och till dig som cyklar någon gång då och då. Cyklisters perspektiv är värdefulla för att kunna förbättra cykelarbetet på kommunnivå.

Cyklandet i fokus

Cyklistvelometern är Cykelfrämjandets nya nationella undersökning om cykelfrågor, där cyklister får betygsätta sin kommun. Vi hoppas på ett stort deltagande i undersökningen för att få in åsikter från många cyklister i Karlstads kommun. Då blir det lättare att jobba systematiskt för att göra kommunen ännu mer cykelvänlig. 2020 är dags för nästa enkät. På Cykelfrämjandets webbplats kan du läsa mer om cyklistvelometern.

Resulatet för 2018

2018 genomfördes den första Cyklistvelometern. Här hittar du resultet för Karlstads kommun: 

Cyklistvelometern resultat 2018 Karlstads kommun.pdf

Komplement till kommunvelometern

Cyklistvelometern är ett komplement till Kommunvelometern - en ranking och jämförelse av kommuner utifrån hur mycket de satsar på cykling. Karlstad hamnade 2018 på delad förstaplats som bästa mellanstora cykelkommun i Sverige. 2019 vann Karlstad i kategorin bästa mellanstora cykelkommun. I Kommunvelometern vägs inte cyklisternas upplevelse in. Cyklistvelometern lanserades för att komplettera bilden och för att ge direkt feedback till kommunerna.

Ett ökat cyklande har många fördelar så som bättre miljö, klimat och ökad folkhälsa. Det bidrar dessutom till ett Karlstad med mindre trängsel, mindre trafikbuller och bättre luftkvalitet.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den