Parkering

Parkeringsförbud vid städdagar

I områden där det är särskilt besvärligt att ta sig fram med driftfordon för att sopa gatorna använder vi oss av städdagar. Det innebär att det är parkeringsförbud på ett antal gator några timmar under jämna veckor för att vi ska kunna sopa. Dessa gator är utmärkta med särskilda skyltar.

För att systemet med städdagar ska fungera fullt ut är det viktigt att du är observant på när städdag gäller och ser till att inte parkera på den gatan vid det tillfället då parkeringsförbud gäller. För felparkerade fordon tas en felparkeringsavgift på 600 kr ut.

Systemet med städdagar infördes eftersom vi hade problem att städa rent på vissa gator där det ofta står bilar parkerade. Nya städdagar införs i dialog med driftpersonal där vi bedömer att det finns ett behov.

Här kan du se när det är städdag i ditt område.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den