Parkering

Städdagar

I områden där det är särskilt besvärligt att ta sig fram med driftfordon för att sopa gatorna använder vi oss av så kallade städdagar. Det innebär att det är parkeringsförbud på ett antal gator inom dessa områden under de dagar och tider som vi behöver sopa rent. Dessa gator är utmärkta med särskilda skyltar.

För att systemet med städdagar ska fungera fullt ut är det viktigt att du är observant på när städdag gäller och ser till att inte parkera på den gatan vid det tillfället då parkeringsförbud gäller. För felparkerade fordon tas en felparkeringsavgift på 600 kr ut.

Här kan du se när det är städdag i ditt område.

Därför införde vi städdagar 

Systemet med städdagar infördes inledningsvis på försök. En utvärdering av försöket har gjorts där erfarenheterna från både driftpersonal och allmänheten generellt har varit positiva. Därför togs beslut om att systemet med städdagar skulle införas permanent.

När försöket utvärderades kom det fram synpunkter som vi i möjligaste mån har tagit hänsyn till. Vi har exempelvis kortat ner tiden för parkeringsförbud.

Nya städdagar införs i dialog med driftpersonal där vi bedömer att behov finns.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den